Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Diyaliz Merkezi bu kez personel grevi ile gündemde…

İlçemizdeki özel bir sağlık kuruluşu olarak faaliyetini sürdüren Özel Milas Diyaliz Merkezi, geçtiğimiz günlerde ödenmeyen elektrik borcu nedeniyle yaşanan elektrik kesintisiyle gündeme gelmişti, bu kez de çalışanların maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle işi bıraktıkları iddia ediliyor. Merkezde tedavi gören hastalar ise nakil araçlarıyla başka sağlık kuruluşlarına sevk edildi.

Diyaliz Merkezi bu kez personel grevi ile gündemde…

Özel Milas Diyaliz Merkezi’nde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının iddialarına göre, geçtiğimiz günlerde ödenmeyen elektrik borcu nedeniyle yaşanan elektrik kesintisiyle gündeme gelen diyaliz merkezi, bu kez de çalışanların maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle işi bırakma eylemi ile gündemde…

İl Sağlık Müdürü devreye girdi…

Önceki gün yaşanan işi bırakma eylemi sonrasında hasta ve hasta yakınlarının durumu yetkililere bildirmesiyle devreye, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer girdi. Tedavi gören hastaların mağdur olmaması için hasta nakil araçlarıyla Muğla il merkezindeki sağlık kuruluşlarına sevk edilmesi talimatını veren İl Müdürü Gencer; “Yaşanan sorun bana iletildiğinde hemen İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait hasta nakil araçlarıyla hastalarımızı oradan aldırarak, tedavilerini aksatmadan sürdürmelerini sağladık. Söz konusu diyaliz merkezinde düzen kuruluncaya kadar, vatandaşlarımızın mağdur olmamalarını sağlamak için nakil araçlarımızla hastalarımızı sağlık kuruluşlarına taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Denetim sorunu mu var?

Bu yaşananlar hem hasta ve hasta yakınlarının, hem de kamu ve toplum yararına görev yapan biz basın mensuplarının aklına, ‘Özel de olsa sonuçta bir sağlık kuruluşu olan bu merkez denetlenmiyor mu’ sorusunu getiriyor. Bu türden sağlık merkezleri bakanlık izni ile çalışan, bakanlığın denetimlerine tabi olan kuruluşlardır ve çok ciddi bir hastalığın tedavisi için kurulmuş bu merkezlerde, her ne sebepten olursa olsun bu türden olayların yaşanması kabul edilemez.

Önceki gün telefonla gazetemize ulaşan hasta ve hasta yakınları da bu noktaya dikkat çekerek, bakanlık ya da bakanlığın ilimizdeki ve ilçemizdeki yetkililerin acilen duruma müdehale etmesini istiyorlar. Diyaliz hastalarının, belli aralıklarla makinaya bağlanmaları gerektiği gibi, tansiyon, şeker vb. Yan sıkıntıları bulunduğuna da dikkat çeken hasta yakınları, diyaliz için Muğla’ya gidiş gelişlerin de bu nedenle çok sağlıklı olmadığını, hastaların pek çok sıkıntı çektiklerine dikkati çekerek, bir an önce Milas’taki sorunun çözülmesi için gayret edilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Gazetemiz yayına hazırlandığı sırada telefonla irtibat kurabildiğimiz Özel Milas Diyaliz Merkezi yetkilisi Dr.Turgut Sesli de,  çalışanların ücretlerini düzenli alamamasından kaynaklanan sorunu çözmeye çalıştıklarını belirterek, “muhtemelen bugün (dün) sorunu çözmüş olacağız ve hastalarımızın diyalizlerine başlayacağız” dedi. Sorumuz üzerine, yasaya göre, belli cihaz sayısı karşılığında belli miktarda hemşirenin çalışması gerektiğini, ancak çalışan hemşirelerin topluca istifa etmesi ve durumu Sağlık Müdürlüğü’ne bildirmesi sonucu hizmet veremez hale geldiklerini, ama sorunu çözmeye çalıştıklarını belirtti.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis