Diyarbakırda Skandal Kitap Yayından Kaldırıldı! (Özel Haber)

Diyarbakırda Skandal Kitap Yayından Kaldırıldı! (Özel Haber)

DİYARBAKIR (YENİGÜN GAZETESİ)

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün imtiyazı sahipliği yaptığı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onayıyla “2023 Eğitim Vizyonu” belgesi kapsamında bölge illeri ilkokullarında okutulmak için yayınlanan “Şehrimiz Diyarbakır” kitabında şehrin riskleri başlığı altında, “Şehir, fırsatlar sunduğu kadar bazı riskler de içerir. Doğal afetler, şiddet, madde bağımlılığı, trafik kazaları, cinsel istismar şehirde de karşılaşılabilecek risklerden bazılarıdır” ifadelerine yer verilmesi tepkilere neden oldu.

MEB’E RAPOR GÖNDERİLDİ

Sosyal medyada gelen tepkilerin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kitap yayından kaldırılırken, tepkilere neden olan kısımların düzenlenmesi için rapor hazırlanarak MEB’e gönderildi öğrenildi.

Söz konusu kitabı değerlendiren Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Diyarbakır’ın bu tür söylemlerle anılmaması gerektiğini söyleyerek, Bakanlık tarafından çalışma yapılmasını beklediklerini söyledi.

"SORUŞTURMA BAŞLATILMALI"

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, hazırlanan kitapçık nedeniyle Türkiye geneli soruşturma başlatılması gerektiğini belirterek, “Peygamberler ve sahabeler şehri, din, iman ve namus menfuru üzerine tescillenmiş bir şehir için bu kelimelerin kullanılması kabul edilemez. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belli başlı düzenlemelerin yapıldığı bu kitabın yayınlanmış olması ciddi manada problemdir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kitabın kaldırılması olumlu bir harekettir ama Türkiye geneli 81 ilde yayınlanan kitap için soruşturma başlatılmalı, sorumlular cezalandırılmalıdır" diye konuştu.

"BÜYÜK TALİHSİZLİK"

Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUM-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Aksu ise, böylesi büyük bir ayrıntının bakanlığın gözünden kaçmasını talihsizlik olarak değerlendirdi. "Bu talihsizlik kabul edilemez" diyen Aksu, "Diyarbakır gibi bir kentin tanıtımına ciddi zararlar verecek bir yazıdır. Yapılan yanlışın telafi edilmesini bekliyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık