“DOĞALGAZ İSTEĞİMİZİ TEKRAR HAYKIRIYORUZ”

Milas Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantısı, bugün saat 14:00’de Belediye Evlendirme ve Toplantı Salonu’nda yapıldı. 22 asıl ve 3 ek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı, başkanın sunuş konuşmasıyla başladı.

“DOĞALGAZ İSTEĞİMİZİ TEKRAR HAYKIRIYORUZ”

Başkan Tokat, 2020’nin son toplantısını yaparken, pandemi başta olmak üzere, sıkıntılı bir yıl olduğunun altını çizdi ve Covid-19 salgınının Muğla’da en çok Menteşe ve Milas’ı etkilemekte olduğunu tekrarladı ve mutlaka alınan önlemlere son derece titiz bir şekilde uymak gerektiğini, tablonun hiç iyi olmadığını belirtti. Son kısıtlama uygulamalarının ilk sonuçlarının vaka sayılarında azalma olarak gözlendiğini, ancak zaten iki günde sonuç almanın mümkün olamayacağını, mutlaka tüm kısıtlamalara ve tedbirlere uymak gerektiğini vurguladı. Milas’ta günlük cenaze rakamlarının, normal zamanlarınkinin 2, hatta 2,5 katı seviyelerine çıktığını belirten Başkan Tokat, “bu işi sadece çalışma alanlarımızda değil, kendi evimizde de son derece ciddiye almalı ve gerekli tedbirleri uygulamalıyız, bir süreliğine kesinlikle misafirliğe gitmemeli ve misafir kabul etmemeliyiz. Çok ciddi bir dönem geçiriyoruz” dedi.

Daha sonra, hem ilçemiz ve hatta ülkemiz için bir ilk sayılabilecek Deprem Master Planı ile ilgili çalışmanın yarın (bugün) yapılacağını belirterek, tüm Meclis üyelerinin katılımını rica etti. Ülkemizde iki Deprem Araştırma Merkezi’nin bulunduğunu, bunun birinin Kandilli, diğerinin ise Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi olduğunu belirten Başkan Tokat, oturumu bizzat Merkez Başkanı Prof. Hasan Sözen’in yapacağını, Hasan Sözen’in, aynı zamanda İçişleri Bakanlığı’nca kurulan Fayların Araştırılması Komisyonu’nun da başkanlığına atandığını belirterek, Milas’ın depreme hazırlığını artırmak için bu çalışmanın çok önemli olduğunu belirtti.

Başkan Tokat, üçüncü önemli bir konu olarak da, “hep dile getirdiğimiz Milas’ın hava kirliliği sorunu, bugünlerde, yine kış koşullarının başlamasıyla ve Organize Sanayi Bölgemiz’de de parsellerin 10-15 gün içinde hak sahiplerine dağıtımının yapılması aşamasına gelmemiz nedeniyle, yine doğalgaz konusu gündemimize gelmiştir, buradan tüm Milas halkı adına, Milas Belediye Meclisi olarak, buradan, doğalgaz isteğimizi tekrar haykırıyoruz” dedi.

Gündem Maddeleri

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Önemli bir gündem maddesi, 2021 Mali Yılı Evset Katı Atık Ücret Tarifeleri’nin belirlenmesi idi. Konuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Komisyon başkanı Cüneyt İlter tarafından okundu. Belirlenen rakamlara göre, Kırsal alandaki konutlardan hane başı yıllık 1780 TL, Belediye sınırları iç indeki konutlardan hane başı yıllık 216 TL. Olarak belirlenirken, işyerleri, kamu kurumları, okullar, hastaneler, oteller vb. gibi yerler için de farklı fiyatlandırmalar yapılmıştı. İki üyenin yokluğunda toplanan komisyon, MHP’li komisyon üyesi Sinan Erbey’in karşı oyuyla iki CHP’li üyenin olumlu oy kullanmasıyla, çoğunlukla alınmış.

Komisyon Raporu okunduktan sonra AKP Grup Sözcüsü Hürol Önder, belirlenen rakamların Muğla ilçelelri arasında en yüksek rakamlar olduğunu belirterek, Fethiye Belediye Meclisi’nin belirlediği fiyatlarla kıyaslama yaparak, bu rakamlara olumlu oy vermeyeceklerini belirtti. MHP Grup Sözcüsü Mevlüt Kiriş de bu görüşe katıldıklarını belirtti. Bunun üzerine Meclis Üyesi Mehmet Ateş söz alarak, yapılan kıyaslamanın doğru olmadığını, Seydikemer ayrıldıktan sonra Fethiye’nin Muğla’nın yüzölçüm olarak en küçük ilçelerden biri haline geldiğini, katı atık toplama maliyetlerinin hesaplanmasında, bu kıyaslamanın yanlış olacağını belirtti.

Başkan Tokat da yaptığı konuşmada, itirazların bir kısmının tartışılabileceğini ve zaten önümüzdeki dönemde maliyetlerin düşürülmesi yolunda çalışmalar yapıldığını meclisin de bildiğini belirterek, Milas’ın katı atık topladığı yüzölçümü ve mahalle sayısıyla, Fethiye’nin kıyaslanamayacağını, maliyetlerin Milas’ta doğal olarak çok daha yüksek olduğunu belirtti. Sonuçta, yapılan oylamada, AKP ve MHP’li üyelerin red oyuna karşılık, CHP ve İYİP’li meclis üyelerinin Kabul oyuyla, belirlenen rakamlar Kabul edildi.

Beton Santrallerine Denetim..

Dünkü Belediye Meclisi’nin önemli gündem maddelerinden biri, kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında, valilikçe istenen, ruhsatsız yapılara beton santrallerinin yaş beton vermesinin önlenmesi doğrultusunda denetim yapılması noktasında, ruhsatsız binalara beton verilmemesi konusunda denetim yapmak üzere Belediye Meclisi kararı alındı. Böylelikle, ruhsatsız (kaçak) yapılaşmayı önlemede önemli bir adım atılmış oldu.

Daha sonra imarla ilgili ve içkili yer ruhsatlarıile ilgili çeşitli gündem maddeleri görüşüldü. Bir kısmı İmar Komisyonuna sevk edilirken, bazıları Kabul, bazıları da reddedildi.

Geçen meclis toplantılarında İmar Komisyonu’na gönderilen konularla ilgili İmar Komisyon Raporları’nın görüşülmesinde, Şehir Parkı içinde bulunan ve geçtiğimiz aylarda kiracısı tarafından boşaltılan çay bahçesinin 210 m2’lik café-restaurant işletmesi, 22 m2’lik yapıda çayevi ve Yöresel Ürünlerin Satış ve Teşir Standı ile birlikte 10 yıl süreliğine kiralanması talebi, komisyonca uygun görülürken, Koru Mahallesi’ndeki Süt Toplamma Merkezi ve Mandıra Tesisi’nin 10 yıl sure ile kiralanmak üzere ihaleye çıkarılması, komisyonca uygun görülmedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık