Doktor olacaktı, savaş yüzünden çobanlığa geri döndü

Ukrayna’da tıp eğitimini sürdürürken ucuz bilet bulduğu için Türkiye’ye gelen ve savaş nedeniyle Ukrayna’ya dönemeyen Nursel Yardımcı, Milas’ın Bafa Mahallesi’nde aile mesleği hayvancılığı yapıyor. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği tarafından ‘Yılın Emekçi Kadını’ seçilen Yardımcı; elinde sopası, ayağında çizmeleriyle koyunların ve kuzuların peşinde, geleceğin hayallerini kurarak doğayla baş başa yaşamını sürdürmeye devam ediyor.

Doktor olacaktı, savaş yüzünden çobanlığa geri döndü
  • 17 March 2022, Thursday 9:50

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD), Milas’ın Bafa Mahallesi’nde hayvancılıkla geçimini sağlayan Nursel Yardımcı’yı Yılın Emekçi Kadını seçti. 

EKODOSD’tan alınan bilgiye göre; Söke’de doğan Nursel Yardımcı’nın çocukluğu, ekonomik kriz nedeniyle esnaf olan babasının iflas etmesinden dolayı taşındıkları Çanakkale’nin bir köyünde geçti. Daha sonra ailesinin Milas’ın Bafa sınırları içinde kırsalda hayvancılık yapmaya başlamasıyla birlikte Yardımcı, sahibi oldukları hayvanlarla birlikte büyüdü. Koyunların peşinde doğayla iç içe yaşayan ve çobanlık yapan genç kız, diğer yandan kısıtlı imkanlarda ders çalışıp yurt dışında üniversite kazandı. Yardımcı, çocukluk hayali olan doktorluk mesleği için Ukrayna’da V.N. Karazin Ulusal Üniversitesi’nde tıp eğitimine devam ederken Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrası eğitime ara vermek zorunda kaldı. Genç kız, şimdilerde eğitimi için kendisini destekleyen ailesine yardımcı olmak için Bafa sınırları içinde kırsalda çobanlık yapıyor. 

Ukrayna’da savaş bitinceye kadar elinde sopası, ayağında çizmeleriyle koyunların ve kuzuların peşinde doktor olacağı günün hayallerini kuran Nursel Yardımcı, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) üyelerinin de dikkatini çekti. Yardımcı'yı elinde sopası, ayağında lastik çizmeleriyle gören dernek üyeleri, ailesinin okutmadığı, çoban yaptığı bir kız çocuğu sandı. Dernek üyeleri, Nursel Yardımcı’nın Ukrayna’da tıp öğrencisi olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadı. 

Dernek üyelerine yaşadıklarını anlatan Yardımcı, kış aylarında eğitimini tamamlarken, yaz aylarında yaşıtları gibi tatil yapmak yerine, kendisini destekleyen ailesine yardımcı olmak için çobanlık yaptığını söyledi. Yardımcı, ucuz bilet bularak Milas’a ailesinin yanına geldiğini, kardeşi de hasta olunca Ukrayna’ya gidemediğini, tam o sırada savaş çıktığını, kaldığı şehirde ve okuduğu üniversitede büyük hasarlar olduğunu, hocalarının durumundan haber alamadığını, savaş nedeniyle hem orada bulunan insanlara hem de eğitiminden geri kaldığına çok üzüldüğünü söyledi. Nursel Yardımcı, insanların ölmemesini, bir an önce savaşın bitmesini diledi.

 Genç kız, eğitimi bittikten sonra kadın doğum uzmanı olmak ve kadınlara yardımcı olmak istediğini söyledi. Doktor olduğunda da kız çocuklarının okuması için elinden gelen gayreti göstereceğini, onları destekleyeceğini ve kendinden örnekler vereceğini belirtti. EKODOSD Derneği de Nursel Yardımcı’yı özverili çalışmaları, doğayla barışık yaşaması, ailesine olan katkıları, okuma isteği ve tüm kızlara örnek olan yaşamı nedeniyle ‘Yılın  Emekçi Kadını’ seçti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık