“Dönemimizin sonunda Muğlamızda yolları yapılmayan, suyu olmayan mahallemizin kalmaması için çalışıyoruz”

ÖNDER Haber -

“Dönemimizin sonunda Muğlamızda yolları yapılmayan, suyu olmayan mahallemizin kalmaması için çalışıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Hiçbir zaman çözeceğiz demiyoruz. Ne söz verdiysek onu yapıyoruz. Dönemimizin sonunda Muğlamızda yolları yapılmayan, suyu olmayan mahallemizin kalmaması için çalışıyoruz” dedi.

İlimiz genelinde görev yapan mahalle muhtarları, Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Masası’nın düzenlediği 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliğinde bir araya geldi.

Menteşe Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter vekili Hüseyin Daşgın, Büyükşehir Belediyesi Baş Danışmanı Yavuz Kayı, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, Büyükşehir Belediyesine bağlı daire başkanları ile il genelinde bulunan muhtarlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yol arkadaşlarım diye hitap ettiği muhtarlara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

2 buçuk yıl önce olmayan bir belediyeyi kurduklarını hatırlatan Başkan Gürün, “O günden bugüne kadar da yaptıklarımız ve yapacaklarımız konusunda sizleri her daim bilgilendirdik. Biz ne yapacağımızı baştan size söyledik. Ayrıca 2014-2015’te ne yaptık 2016’da ne yapacağımızla ilgili bilgilendirme kitapçıklarını sizlere verdik. Çünkü bizi burada yazılanlarla denetleyin istedik” dedi.

Daha sonra, geçmiş yıllarından bir anısını anlatan Başkan Gürün, “Muğla, 13 bin 247 kilometrekare ile İstanbul’dan daha büyük bir yüzölçümüne sahip. Bu coğrafyada altyapı, yol, su çalışmaları için yatırımlar da bir o kadar artıyor. Bizim coğrafyamızın özelliği, bu şikayet değil sadece bilinmesi gereken bir konu. Ben Köyceğiz ziyaretimde Karaçam mahallesine 2 buçuk saatte gittim. Şimdi oranın yolunu yapıyoruz. Yüzölçümü küçük nüfusu 200 ya da 300 olmuş bir önemi yok. Oradaki hemşerilerimize de ulaşabilmeliyiz” diye konuştu.

 

“Büyükşehir, Muğla’ya

yatırımlara devam edecek”

Konuşmasında, Özel İdare dönemindeki yatırımlar ile 2 buçuk yıllık Büyükşehir Belediyesi dönemindeki yatırımları karşılaştırmalı olarak değerlendiren Dr. Osman Gürün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Muğla Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ Genel Müdürlüğü 2014-2015 yıllarında 247 milyon liralık yatırım yaptı. 2016 yılında ise 410 milyon liralık yatırım planladık ve bunun da yüzde 60’ını geçtik. İl Özel İdaresinin 4 yılda yaptığı yatırım tutarıyla mukayese ettiğimizde Muğla Büyükşehir’in 1 yılda yaptığı yatırım 2 katını oluşturuyor. Yıllardır yapılmayan yollar, işler yapılıyor yapılacak. Hiçbir zaman çözeceğiz demiyoruz. Ne dediysek onu yapıyoruz.”

 

“Bu sene yolu bitmeyen

köylerin yolları 2017’de

bitecek”

2016 yılındaki çalışmalar kapsamında yolları asfaltlanmayan mahalle yollarının gelecek yıl tamamlanacağını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, haftada 60-70 kilometre yol yaptıklarını söyledi ve “2016 yılında 1000 kilometre yol yapıyoruz. Düzenli ve emniyetli yollarda seyahat etmeniz için çalışıyoruz. Toplamda 2600 kilometre yolumuz var. 2017 yılında 1000 kilometre daha yol çalışması planlıyoruz. 2017 sonunda 2 kat kaplaması yapılmamış, su drenasyonu ve büzleri döşenmemiş, işaretlenmemiş tabelaları, dikilmemiş çelik bariyerleri, yolları yapılmamış mahallemiz kalmaması için çalışıyoruz. 2019 yılında Büyükşehir Belediyesi görev alanında olan 2600 kilometrelik yolumuz standartlara uygun, düzenli ve güvenli yollar haline gelecek” dedi.

 

“27 susuz mahallemiz

suya kavuştu”

İçme suyu konusunda da açıklamalarda bulunan ve 2019 yılında Muğla’da susuz köy bırakmamak için bütün gayretleri ile çalıştıklarını belirten Başkan Gürün sözlerine şöyle tamamladı; “Biz geldiğimizden bu yana Muğla genelinde 27 mahallenin içme suyu sorununu giderdik. Dönemimiz sonuna kadar il genelinde içme suyu sıkıntısı çeken mahallemiz kalmaması, vatandaşlarımızı temiz ve kaliteli suya ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık