‘Milas 3. Zeytin Hasat Şenliği’ için geri sayım başladı

ÖNDER Haber -

‘Milas 3. Zeytin Hasat Şenliği’ için geri sayım başladı

Bu yıl 19 - 20 Kasım’da 3’üncüsü yapılacak olan Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin hazırlıkları sürerken, Milli Piyango’nun, 19 Kasım çekilişini Milas’ta yapacağı bildirildi.

MİTSO’da, şenlik hazırlıklarının değerlendirildiği toplantıda zeytinyağı fabrikaları işletmecileriyle markalı zeytinyağı üreticilerinden stant alarak veya bağışta bulunarak şenliğe destek olmaları istendi.

 

“Tane tane lezzet,

Damla damla sağlık”

MİTSO Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, bu yıl şenliğin ana sponsorlarından Milli Piyango idaresi, 19 Kasım’da çekilişi yapılacak Milli Piyango biletlerini, Milas 3. Zeytin Hasat Şenliğini konu alan bir kompozisyonda hazırlattı. Türkiye genelinde dağıtılmak üzere hazırlatılan ve 500-600 bin adet basılıp satışa sunulacağı belirtilen Milli Piyango biletlerinin üzerinde Milas zeytin ve zeytinyağı, “Tane tane lezzet, Damla damla sağlık” sloganıyla tanıtılıyor.

 

Değerlendirme toplantısı yapıldı

Öte yandan, Milas 3. Zeytin Hasat Şenliği’ne doğru hazırlıkları değerlendirmek üzere Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir toplantı yapıldı.

MİTSO’nun ev sahipliğinde yapılan toplantıda Kaymakam Fuat Gürel, Muğla Valisi Amir Çiçek’in Milas ziyareti nedeniyle bulunamadı. Toplantıya MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Eşref Aslan, Milas TARİŞ 153 No’lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül ve Kooperatif Müdürü Emin Öngel, Milas Kent Konseyi Başkanı ve M.S.K.Ü. Milas Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, Şenlik Düzenleme Komitesinden Ziraat Yüksek Mühendisi Erizan Yılmaz, Ziraat Mühendisi Oktay Çelik ve Gülay Aytaç ile zeytinyağı fabrikalarının işletmecileri ve markalı zeytinyağı üreticileri katıldılar.

 

“Zeytin Hasat Şenliği’ne destek olmanızı istiyoruz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bugüne kadar yapılan şenlik hazırlıklarını anlattı. Milli Piyango’nun şenliğin sponsorları arasında yeraldığını ve 19 Kasım çekilişini Milas’ta yapacağını, yanısıra bankaların ve bazı firmaların da sponsor desteği sağladığını belirten Reşit Özer, zeytinyağı fabrikalarının üreticilerinden ve markalı zeytinyağı üreticilerinden stant alarak veya bağışta bulunarak şenliğe destek olmalarını istedi

 MİTSO’nun uzun süredir yürütmekte olduğu Milas zeytinyağına coğrafi işaret patenti alınması girişiminde son aşamaya gelindiğini de belirten Özer, “Milas zeytinyağı; Ayvalık, Güney Ege ve Nizip’ten sonra coğrafi işaret tescilli dördüncü zeytinyağı olacak. Bu, Milas zeytinyağının tanınırlığına çok büyük bir katkı sağlayacak. Milas zeytinyağını ayrıca 10-13 Kasım tarihlerinde Ankara’da yapılacak Ege İlleri Tanıtım Fuarı’nda da tanıtacağız. Sizlerden, Milas zeytinyağının tanıtımına önemli katkı sağlayacak Milas’ta yapılacak Zeytin Hasat Şenliği’ne destek olmanızı istiyoruz” diye konuştu.

 

“Milas zeytin ve zeytinyağının tanıtımında sıkıntı yaşıyoruz”

Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Eşref Aslan da konuşmasında, “Milas zeytin ve zeytinyağının önemli bir potansiyeli olmasına rağmen tanıtımında sıkıntı yaşıyoruz. Yapacağımız şenlik, Milas zeytinyağının tanıtımı amacıyla düzenleniyor. Sizlerin desteğiyle bu şenliği yapacağız.” dedi.

 

Hazırlrk çalışmalarında son durum ve destek çağrısı

Daha sonra MİTSO Dış İlişkiler ve Ar-Ge Memuru ve Şenlik Düzenleme Komitesi Üyesi Gülay Aytaç, şenlik programı hakkında açıklamalarda bulundu ve geçen iki sempozyumdan bazı görüntüler sundu.

Milas 153 No’lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (TARİŞ) Başkanı Kamil Gül de zeytinyağının tanıtımının önemine değinerek üreticilerden şenliğe destek olmalarını istedi.

 

“O gün oraya gelin, şenliğe katılın”

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ise, üreticilerden şenliğe destek olmalarını beklediklerini belirterek, “Milas’ta 10 bin üretici var fakat destek yok. ‘Adam sendecilik’ var. ‘Olursa olur, olmazsa olmaz’ diyen bu anlayışı terk etmeliyiz. Artık zeytinde erken hasat, soğuk sıkım yapılmalı. Bunların önemi biliniyor fakat yine de zeytin ağaçları sırıkla dövülmeye devam ediliyor. Bu yanlıştır. Şenliğin ardından bu yıl 8’inci Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı yapacağız. Başlangıçta bu kadar başarılı bir fuar yapabileceğimize kimse inanmıyordu. Fakat başardık. Zeytinyağının tanıtımını da başaracağız. Herkesin artık kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretimine önem vermesi gerekiyor. Bu toplantının tek amacı maddi destek sağlamak değil. Maddi destek veremeseniz de manevi destek bekliyoruz. O gün oraya gelin, şenliğe katılın. Oraya gelip, dışarıdan geleceklere Milaslıların bu işe sahip çıktığını gösterin” dedi.

 

“Fuarlara katılarak çok iyi bir tanıtım yapılması gerekiyor”

Markalı zeytinyağı üreticilerinden Ömer Akarca da, ürünlerin tanıtımında şenliklerin ve fuarların önemine değinerek, “Biraz önce burada şenliğe sponsor desteği verecek birçok firmadan söz edildi. Bugünkü ortamda bu kadar sponsor bulabilmek doğrusu bir mucize. Hele Milas zeytinyağına coğrafi işaret tescili almayı başarmak ise tam bir efsane” diye konuştu.

Şenliğin tanıtımı için sosyal medyadan destek alınmasını ve bazı sosyal medya fenomenlerinden yararlanılması gerektiğini dile getiren Akarca, kaliteli zeytinyağı üretmenin önemini belirterek, “Ben ürettiğim kaliteli zeytinyağının yarım litresini 20 / 25 dolardan satıyorum. Uzak Doğu ve Orta Doğu ülkeleri bizim için iyi bir pazar olabilir. Fakat oradaki fuarlara katılarak çok iyi bir tanıtım yapılması gerekiyor. Bu tür şenliklere hedef pazar seçilen, örneğin Çek Cumhuriyeti’nin firmalarının tedarikçilerini davet etmek gerekiyor” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık