“Doya doya yaşayın bu gururu bugün”

​​​​​​​“BUGÜN EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ”

“Doya doya yaşayın bu gururu bugün”
  • 30 October 2022, Sunday 11:47

Cumhuriyetimizin 99’uncu yılı ilçemizde de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Cuma günü Atatürk Anıtı’na Milas Kaymakamlığı, Milas Garnizon Komutanlığı ve Milas Belediyesi çelenklerinin sunulmasının ardından törenin ikinci bölümü Cumartesi günü Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu’nda gerçekleşti. Törende konuşma yapan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, “Hizmet etmekten onur ve gurur duyduğum kıymetli Milaslılar. Medeniyetlere başkentlik yapmış bu güzel şehrin değerli sakinleri. Doya doya yaşayın bu gururu bugün. Bugün en büyük bayramımız. En büyük bayramımız kutlu olsun” dedi.

Tören saat 10’da Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Garnizon Komutanı Albay Muammer Mersincik, Belediye Başkanı Muhammet Tokat öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması, istiklal marşımızın seslendirilmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından günün önem ve anlamını belirten konuşma, Milas Kaymakamı Böke tarafından yapıldı.

DEVLETİMİZİN TEK VE GERÇEK SAHİPLERİYİZ

Konuşmasına “Bugün ülkemizin her köşesinde Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümünü ulus olarak büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Milli Mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, tam 99 yıl önce bugün,

29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras olup, vazgeçilmez bir değerdir. Bu değer sayesinde bugün bizler ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip fertleriyiz. Devletimizin tek ve gerçek sahipleriyiz... Bu onura ortak olan tüm yurttaşlarımıza ve bugün bu stadı doldurup bu coşkuyu paylaşan tüm Milaslılara selam olsun” diyerek başlayan Kaymakam Böke şöyle devam etti:

EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR DİNAMİZM KAZANDIRMIŞTIR

Bilindiği üzere, devlet yönetimini ve karar alma sürecini kişilerin, ailelerin, bir zümrenin veya sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet Rejimi, 99 yıldır ülkemize büyük kazanımlar sağlamış, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturmuş, bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir. Aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, atılımlarıyla Türk insanına ekonomik, sosyal ve siyasal hayatında eşi benzeri görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır.

Ancak, elbette her büyük mücadele gibi Cumhuriyet ve kazanımları da kolay elde edilmemiştir. Pek çok olumsuzluklar ve imkânsızlıklar içerisinde, Ulu Önder'in fikir ve ülküleri çerçevesinde hayat bulan "Cumhuriyet idealleri" içte ve dışta pek çok yıkıcı etmen ile mücadele etmek zorunda kalmıştır.

SONSUZLUĞA TAŞIYACAK OLANLARSINIZ

Tüm yıkıcı-bölücü unsurlara karşı Genç Cumhuriyetin en büyük gücü yine bu aziz milletin Atasına olan sağlam inancı ve özgürlüğüne olan düşkünlüğü olmuştur. Büyük Atatürk'ün de belirttiği gibi bu ideali sonsuza kadar yaşatacak olan Türk Gençliğidir.

Siz, Milas'ın, ülkenin geleceği Kıymetli gençler, 99 yıl önce yakılan bu meşaleyi sonsuzluğa taşıyacak olanlarsınız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da elbette önünüze zorlu engeller çıkacaktır, ancak yılmadan bu kutlu emaneti geleceğe ulaştıracaksınız. Atamızın olduğu gibi ulusun her ferdinin sizlere inancı tamdır.

MAZLUM MİLLETLERE FİKREN VE FİİLEN ÖNDERLİK ETMİŞTİR

Ve kıymetli Milaslılar... Milli mücadelenin en çetin çarpışmalarına sahne olan Ege bölgesi ve Batı Anadolu'nun kahraman evlatları, bir asır önce düşman çizmelerine çiğnetmediğimiz ve canımız pahasına koruduğumuz ülkemizi ve bu güzel ülkenin aydınlık yarınlarının anahtarı olan Cumhuriyeti sonsuza kadar yücelteceğimize yürekten inanıyor; bu onurlu mücadelenin 99. yılında sizleri saygıyla selamlıyorum.

Biliyorsunuz ki, Cumhuriyet sadece bir rejim değişikliği olmayıp çağının çok ötesinde bir ilerleme hamlesi olagelmiştir. Bugün çağdaş uygarlık olgusunun temsilcisi olduğunu iddia eden batı Avrupa'nın adeta otokratik sistemlerin laboratuvarı olduğu, belli bir ırka mensup insanların diri diri yakıldığı, bir dönemden 20,  Amerika Birleşik Devletlerinde Afrika kökenli insanların adeta insan dışı varlıklar olarak algılandığı ve ayrımcılığa tabi tutulduğu, beyazlarla aynı otobüsü bile kullanmalarına izin verilmediği dönemden ise yaklaşık 40 yıl önce Genç Türkiye Cumhuriyeti eşit yurttaşlık, temelinde kadınlarımıza seçme-seçilme hakkını tanımış, ırka dayalı bir ayrıştırmayı reddederek "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" vecizesinde anlam bulan tamamen insancıl ve çağdaş bir milliyetçilik çizgisine dayanmıştır. İşte bu uzak görüşlü ve vizyoner bakış açısının bir tezahürü olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Genç Türkiye Cumhuriyeti; tüm dünyada taraflı tarafsız tüm kesimlerin hayranlık duyduğu ve yüzyılın mucizesi olarak niteledikleri bir kimliğe bürünmüş, dünyada özellikle emperyalizmin pençesinden kurtulmaya çalışan mazlum milletlere fikren ve fiilen önderlik etmiştir.

HİÇ DURMADAN EMİN ADIMLARLA İLERLEMEK ZORUNDADIR

Aynı zamanda, Büyük Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet, bizzat savaştığı ülkelerin kamuoyu ve siyaset çevrelerinde de büyük saygı uyandırmıştır. Henüz Cumhuriyet ilan edilmeden önce, 24 Mart 1923'te, Amerikan TIME Dergisi'nin, Atatürk'ün kapağına yerleştirildiği sayısında Ulu Önder'in Anadolu'da özgür bir ulus kurma mücadelesi ve uzak görüşlü kişiliği övülmüştür.

Ancak üzerinde yaşadığımız coğrafya, çetin ve zorlu koşulları da beraberinde getirmektedir. 99 yıldır üzerine titrediğimiz Cumhuriyetimiz ve büyük Türk Devleti, dün olduğu gibi bugün ve yarın da güçlü olmak, aklı ve bilimi ön planda tutarak çağdaşlaşma yolunda hiç durmadan emin adımlarla ilerlemek zorundadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği üzere; 2023 yılı hedeflerimiz doğrultusunda yerli ve milli ekonomimiz temelinde çağın gereklerine uygun adımlar atmak mecburiyetindeyiz.

CUMHURİYETİNE VE DEĞERLERİNE SIMSIKI SARILACAKTIR

Önümüzde uzun ve meşakkatli bir yol olmakla birlikte, bu yolculukta, her şeyden önce kendimize güvenmek zorundayız. Kıymetli eğitimciler, değerli Milaslılar... Sizlerden istirhamım Türk tarihi ve milli mücadele dönemini çocuklarımıza en iyi şekilde öğretmenizdir. Çünkü büyük Atatürk'ün de ifade ettiği gibi; "Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kudret bulacaktır."

Tarihimizi ve kuruluşun zorlu koşullarını öğrendikçe; Şahin Beyi, Sütçü İmamı, Gördesli Makbule'yi, Çete Emir Ayşe'yi ve fedakârca savaşan Milli Mücadele Kahramanlarını tanıdıkça var oluşunun getirdiği sorumluluğu derinden hissedecek; Cumhuriyetine ve değerlerine sımsıkı sarılacaktır.

ZORLUKLAR KARŞISINDA ASLA PES ETMEYİN

Tarımın ve uygarlığın yeşerdiği Anadolu coğrafyasının en güzel köşesinin, Milas'ın yetenekli çocukları, başarılı gençleri...

Bir kez daha altını çizmek isterim ki; sizler, bu ülkenin umudu, aydınlık geleceğisiniz. Sizlere güveniyor, inanıyoruz. Tarihin ve coğrafyamızın sizlere yüklediği sorumluluğun bilincinde tüm zorlukları aşacağınıza da eminiz. Yeter ki, bilimin yol gösterici ışığından ayrılmadan bu güzel ülke için çalışın ve zorluklar karşısında asla pes etmeyin. Hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın; siz, her karışı kanla sulanmış bu toprakların yokluk ve yoksulluktan yeşermiş çiçeklerisiniz.

"İLELEBET VAR OL TÜRKİYE CUMHURİYETİ..."

Ve hizmet etmekten onur ve gurur duyduğum Kıymetli Milaslılar. Medeniyetlere başkentlik yapmış bu güzel şehrin değerli sakinleri. Doya doya yaşayın bu gururu bugün. Bugün en büyük Bayramımız. En büyük bayramımız kutlu olsun. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 99.kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını bu uğurda feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. "Yaşasın Cumhuriyet..." "İlelebet var ol Türkiye Cumhuriyeti..."

ÖDÜL TÖRENİ

Kaymakam Böke’nin konuşmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Milas Kaymakamı Böke, Garnizon Komutanı Albay Mersincik, Belediye Başkanı Tokat tarafından verildi.

ÖĞRENCİLER AYAKTA ALKIŞLANDI

Tören, Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Fatmanur Kuleli tarafından “Akdeniz’e Doğru” adlı şiirin seslendirilmesi, Milas Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibinin hazırladığı gösterinin sunulması ve de Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “İstiklal Yolunda” adlı gösterinin sunulmasıyla devam etti.  Öğrencilerin performansı töreni izleyen protokol ve vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’uncu kuruluş yıl dönümü resmi tören geçidi ile son buldu.  

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık