DP Genel Kurulu Yapıldı

​​​​​​​Demokrat Parti Milas İlçe Kongresi, dün Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapıldı. Demokrat Parti Milas İlçe Kongresi, DP Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile davetlilerin, partililerin katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kurul sonucunda Azmi Peker, DP İlçe Başkanı olarak seçildi.

DP Genel Kurulu Yapıldı
  • 02 December 2021, Thursday 10:00

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Demokrat Parti Milas İlçe Kongresi’ne; Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Eski CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Eski Muğla Milletvekili İrfettin Akar, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Demokrat Parti Muğla İl Başkanı İsmet Köse, STK ve Oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, partililer katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından divan oluşturuldu. Genel kurul gündemindeki maddeler oylanarak karara bağlandı.

Genel kurulda konuşma yapan DP İlçe Başkanı Adayı Azmi Peker, “Tümkatılımcılara teşekkür ediyorum. DP’de siyaset yapmaktan her zaman gurur duydum. Türkiye’nin üniter yapısını koruyan, Atatürk ilke ve inkılaplarına, cumhuriyetin tüm değerlerine bağlı, hukukun üstünlüğünü, bireysel hak ve özgürlüklerin olmazsa olmaz olduğu demokrasi anlayışını toplumu ayrıştırmadan, herkesi kucaklayan bir ülkeyi tekrar bu milletin önüne koymanın görevi ve sorumluluğu içerisindeyiz.” diye konuştu.  

Eski Muğla Milletvekili İrfettin Akar da duygu dolu anlar yaşadığını ifade ederek, “Demokrasinin gereği olan bu toplantıların milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. DP’ye inanan dava arkadaşlarıma, her şeye rağmen davalarını terk etmedikleri için teşekkür ediyorum. DP’liler olarak artık ayağa kalkmamız, dirilmemiz gerekiyor. Bu milletin DP’ye ihtiyacı var ve kısa zamanda partimizi iktidara taşıyacağımıza olan inancım tamdır” diye konuştu.

 Konuşmasında AK Parti hükümetine yönelik eleştirilerde bulunan DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Tümüyle yerle bir edilmiş bir Türkiye’de DP’yi iktidar yapmak için bıkmadan usanmadan bir yolculuğa çıktık. DP’lilerin ayağa kalmasını istiyoruz. DP’lilerin yuvalarına dönmelerini istiyoruz. 75 yıl bu ülkede siyaset yapan, köprüler yapmış, barajlar yapmış, bu ülkeyi baştan başa imar etmiş bir hareketin mensupları olarak kendinize dönmenizi istiyoruz. Gültekin Uysal ve arkadaşları, 10 yıl boyunca yalnızlığına çakallar girmesine rağmen, üzerine tanklar sürülmesine rağmen bu kır atı, bu şanlı bayrağı yere düşürmediler.” dedi.

Ülkede 20 yıldır yağma düzeninin işlediğini söyleyen Enginyurt, Türkiye’nin geçmişiyle, Türklükle kavga edildiğini kaydederek, konuşmasında “Andımız yerle bir edildi, T.C. ibareleri kaldırıldı. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına hakaret ediliyor. Şunu bilmiyorlar ki iki ayyaş dediğiniz insanların kurduğu cumhuriyeti 20 yıldır sata sata bitiremediniz. Yazıklar olsun.” İfadelerine yer verdi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal da yaptığı konuşmada, “Kongremiz burada bir idrak tazelememize, memleket, millet meselesini varlığının merkezine koymuş bir siyasi anlayışı olarak buradaki müzakerelerimizin inşallah memleketimizin yarınlarına dair de bir büyük heyecan dalgasına dönüşmesini temenni ederim. Derinden silkinmeye ihtiyaç duyduğumuz bir zaman dilimindeyiz. Toplumların, milletlerin, devletlerin hayatında kimi anlar vardır ki o kırılma anında yarınları gözetecek bir aklı devreye sokamadığı taktirde bambaşka daha büyük, daha derinden sarsılmalarla o ülkeler, o milletler, o devletler karşı karşıya kalır. Bulunduğumuz siyasi evrede siyasetçilerimizin devlet adamlarımızın, siyasi kadrolar üzerindeki mesuliyet bu istikamettedir. Biz de bu anlayış içerisinde Türkiye’yi içinden çıkarak geldiği tarihi mecrayı bulunduğu noktayı doğru anladığımız kanaati içersindeyim. Büyük ülkenin sahip olduğu imkânı, potansiyeli, nereden geldiğimizi nereye gitmemiz gerektiğini iyi biliyoruz.” dedi.

Konuşmaların tamamlanmasıyla oluşturduğu yönetimle tek aday olarak seçime giren Azmi Peker, DP İlçe Başkanı olarak seçildi. 

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt beraberindeki partililerle birlikte Milas Esnaf Odası Başkanı Celal Devrim ile Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’yı da ziyaret etti.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık