“Dükkanlarımızı kapatalım mı?”

Melih KAŞKAR -

“Dükkanlarımızı kapatalım mı?”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemizde sürdürülmekte olan Atatürk - Halilbey Bulvarı kaldırım ve yol yenileme-düzenleme çalışmalarının uzaması Bulvar esnafına çok büyük mağduriyetler yaşatıyor.

Esnaf yurttaşlar, birçok gün siftah yapmadan dükkanlarını kapattıklarına dikkat çekiyorlar. Doğru olan, yolun bir şeridinin bitip trafiğe açıldıktan sonra diğerinin yapımına başlanması. Ancak gecikme nedeniyle artan eleştiriler sonrasında “işi hızlandırma” adına bir şerit bitmeden diğer şeridin yapımına başlanması esnafa “Ne yapalım dükkanlarımızı kapatalım mı?” dedirtiyor.

Halen çalışmaların sürdürüldüğü Atatürk Bulvarı üzerindeki esnafların ortak imzasıyla yapılan ve Ecz. Meryem Karadeniz tarafından okunan basın açıklaması şöyle ...

 

Önce teşekkür sonra eleştiri

Bugünkü toplantımızın amacı Atatürk ve Halilbey Bulvarı kaldırım ve yol çalışmaları hususundaki sıkıntılarımızı anlatabilmek içindir.

Bizler Atatürk Bulvarı’nda bulunan esnaf ve yaşayanlar olarak öncelikle Büyükşehir Belediyesine, caddemizi güzelleştirmek, görsellik kazandırmak adına yaptıkları çalışmaya ve örnek proje olarak başladıkları yol çalışması için teşekkür ederiz.

Başlangıçta tüm yolların bitişi 3 ay gibi bir süreydi, ama ne yazıkki 5 ay geçmesine rağmen bir şeritlik yolu bile açamadılar.

 

“Sabredin kısa zamanda bitecek” deniliyor ama ...

Yol çalışması başladığı günden bugüne kadar defalarca yetkililere yazılar yazıldı, şifahen söylemlerde bulunuldu. Her seferinde “sabredin kısa zamanda bitecek” denildi.

Oysaki bu güzergah Milas’ın kalbi, girişi, çıkışı. Bu güzergah üzerinde esnaf, okullar, orman işletmesi, hastane, emniyet müdürlüğü, hükümet konağı gibi önemli kurumlar ve de evlerinde işine çalışmaya gidecek vatandaşlar yaşamakta. ilkin birinci cadde açılmadan şimdi de ikinci caddeyi kapatıp çalışma, kazı işlerini yapıyorlar.

Şimdi, Allah korusun bu cadde üzerinde yaşayan esnafın iflas etmesi mi bekleniyor? İş yapamaz duruma geldik. Yoksa burada yaşayanların evinde yangın çıkarsa itfaiye aracı havadan mı indirilecek? Veyahut birileri kalp krizi geçirecek veya hastalanacak, yaralanacak ambulanslar havadan mı gelecek diye düşünmeden edemiyoruz.

 

“Projede yanlışlar, eksikler var ...”

Bu çalışmaların ileride fayda sağlayacağını düşünüyoruz ama bu projede o kadar yanlışlar, eksikler var ki, yol açılıp araçlar hareket ettiğinde ortaya çıkacaktır.

Çünkü bitmeye yakın olan yol tek şeritlik giriş yolu. Yolda araç arızası veya kaza durumunda acil çıkış yolu yok. İkinci bir aracın geçme şansı da yok. Yol trafiye kapalı beklenecek, ambulans veya itfaiye aracı nereden gelecek belli değil.

 

“Bizim zararlarımızı kim karşılayacak?”

Bizler burada yaşayan esnaflar olarak gerçekten çok mağdur durumdayız.

Dükkânlarımıza müşteriler gelmiyor. Gelemiyorlar, yolların olmamasından dolayı.

Bizim zararlarımızı kim karşılayacak? Ödemelerimizi kim yapacak? Buna da bir açıklık getirilmesini istiyoruz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık