Dünya Çevre Günü 50 yaşında

Muğla Çevre Platformu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Yaşanan tahribatı ve gidişatı derin bir öngörüyle saptayarak, çevremizle, dünyamızla, ilişkimizi sorgulamak üzere özel bir gün öneren bilim ve düşün insanlarını, zamanın bütün aktivistlerini ve verdikleri mücadeleleri gururla sahipleniyoruz…” ifadelerine yer verildi.

Dünya Çevre Günü 50 yaşında

Muğla Çevre Platformu(MUÇEP), 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, ekolojinin önemine dikkat çektikten sonra Gezi Parkı eylemlerine atıfta bulundu. MUÇEP’in yaptığı yazılı açıklamada, “Nasıl bir gelecek istediğimizi biliyoruz. Onu kurmanın yalnızca bizim varlığımızla, mücadelemizle, dayanışmamızla olacağını biliyoruz. Artık her yaştan, her ırktan, her cinsiyetten, her birimiz birer aktivistiz. Yaşam savunucusuyuz. Hak savunucusuyuz. Hepimiz birlikte, her yerde, sınırları aşarak, okyanusları aşarak, Dünya’ya dair ne varsa her şeyi savunuyoruz. Yaşamı savunuyoruz. Bu gün geldiğimiz noktada ülkenin her mahallesinde, köyünde, kentinde en az bir Gezi Direnişi var. Hepimiz oradaydık, hepimiz buradayız. Bizim umudumuz onların korkusu oldu. Bunu çok iyi biliyorlar.” denildi.

Açıklamanın devamında, Osman Kavala ve Gezi Parkı davasıyla ilgili şu ifadelere yer verildi: “Bu öyle bir korku ki, koca bir devlet, sekiz insanın üzerine abanıyor. Bu öyle güçlü bir damar ki. Bu öylesine haklı, öylesine meşru, öylesine umut veren bir mücadele ki… Onların nezdinde milyonlarca insanın, hepimizin üzerine abanıyorlar. İşte bu koşullar içerisinde, Muğla’dan tüm insanlığa sesleniyoruz. Yaşam ve hak savunucularının yanında olmak yetmez, tavizsiz yaşam ve hak savunucusu olmalıyız, aktif olmalıyız. Buradan, Muğla’dan, “Dünya’nın tüm canlıları için, su için, toprak için, hava için, iklim için adalet” isteyenlere, mücadelelerinde baskı gören herkese, tüm siyasi tutsaklara, tüm rehinelere, yaşamını kaybedenlere, yaşamları tehdit altında olanlara, sistemin kurban ettiklerine, savaşlara karşı mücadele edenlere, yerinden edilenlere, ille de direnenlere selam yolluyoruz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık