Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

​​​​​​​“DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!..”

Eğitim Sen Muğla Şubesi  tarafından Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO tarafından 1994 yılında ilan edilen 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlandı. 

​​​​​​​“DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!..”
  • 07 October 2020, Wednesday 10:35

Eğitim Sen Muğla Şubesi Yönetim Kurulu adına 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'ne yönelik açıklama yapan Başkan Birdal Savran şunları söyledi: "Dünya Öğretmenler Günü’nün geçmişi, uluslararası öğretmen örgütlerinin katkılarıyla 5 Ekim 1966 tarihinde ILO ve UNESCO tarafından Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı’nın alınmasına dayanmaktadır. Tüm dünya öğretmenleri için önemli olan bu tarihi karar, öğretmenlerin toplumsal statüsü ve haklarına yönelik önemli ve tarihi bir adım olmuştur. Öğretmenlerin sadece okul içinde değil, toplum içinde de yerine getirdikleri görevin taşıdığı önemi, uluslararası düzeyde belgeleyen, Tavsiye Kararı’nın bu yıl 26. yıldönümü kutlanacaktır."
"OKULLAR BİR AN ÖNCE AÇILMALI"
"Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaşanmakta olan bu zor günleri dayanışma ve yan yana durarak aşacağımıza olan inancımızla tüm eğitim ve bilim emekçilerini, öğrencilerimizi ve değerli halkımızı saygıyla selamlarız. Olağanüstü bir dönemin içerisinde olmamız ve bundan dolayı da süreci yakından takip ederek, kamu yöneticilerini uyarmak, kamuoyunu bilgilendirmek ve gerektiğinde sorumluluk almak gibi görevlerimiz olduğunun farkındayız. Öncelikle böylesi ağır ve zor bir süreçte öğretmenlerin toplumsal dayanışmanın önemli bir unsuru olduğu , öğrencileri başta olmak üzere gereksinimi olan tüm kesimlerle bu güne kadar dayanışma ve iletişim içerisinden olduğu ve olmayı da sürdüreceğinden kimsenin kuşku duymaması gerekmektedir.
Biz öğretmenler, okulların bir an önce açılmasını ve yeniden öğrencilerimizle bir araya gelmeyi, onların gözlerinin içine bakarak sınıfta olmayı istiyoruz. Biliyoruz ki hiçbir uzaktan eğitim deneyimi öğrencinin gözündeki ışıltıyı, öğretmenin yüzündeki gülümsemeyi içermez. Ancak, salgınla mücadelede belirli hedeflere ulaşmadan; okullarda yeterli önlemler alınmadan; yeterli sayıda okul, derslik, öğretmen, ek personel atamadan; her okulda bir sağlık görevlisi bulundurmadan okulların açılmasına “evet” diyemeyeceğimiz bilinmelidir. Bu nedenle de yaptığımız uyarıların, ortaya koyduğumuz önerilerin ve yönelttiğimiz eleştirilerin toplumsal sorumluluğumuzun gereği olduğunu vurgulamak isteriz."
"MESLEĞİMİZİ HEDEF ALAN HER GİRİŞİM İLE MÜCADELE EDECEĞİZ"
"Türkiye’de öğretmenler ülkenin dört bir yanında, her türlü olumsuz koşullarla mücadele ederek, görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Yaşamın olduğu her yerde eğitim emekçilerini görmek mümkündür. Öğretmenlerin yıllar boyunca büyük fedakârlıklara katlanarak çalışırken yaşadığı zorluklar ortadayken, çalışma ve yaşam koşulları ve mesleki saygınlıklarının giderek kötüleşmesi dikkat çekicidir. Geçtiğimiz yıllar içinde öğretmenlerin ekonomik ve sosyal sorunlarına ek olarak, mesleki saygınlıklarında ciddi gerilemeler yaşanmıştır.
Eğitim sistemi ve niteliğinde yaşanan bozulmanın sorumlusu öğretmenler, eğitim emekçileri değil, yıllardır piyasacı politikaları hayata geçirmekte ısrar eden siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Eğitim emekçileri rekabet etmek ve yarışmak değil, birlik ve dayanışma içinde, nitelikli eğitim için çalışmak istemektedir. Geleceğimizi ipotek altına alan ve iş güvencemizin altını boşaltmayı hedefleyen her türlü girişime karşı mücadele edeceğimiz bilinmelidir. "
"DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN"
"5 Ekim 2020 tarihinde tüm dünya öğretmenleri Dünya Öğretmenler Günü kutlamaları için bir araya gelecek. Dünya öğretmenleri, 1994 yılından bu yana, dünya öğretmenlerinin çatı örgütü Eğitim Enternasyonali’nin çağrısıyla 5 Ekim’de günlerini kutluyorlar. Türkiye’de Eğitim Enternasyonali’nin tek üyesi olan Eğitim Sen de 5 Ekim’de dünya öğretmenleriyle birlikte olacak. Bu sene Dünya Öğretmenler Günü’nde  “Öğretmenler Öncülük Ediyor” teması ile salgın koşullarında eğitim ve öğretmenlerin rolüne dikkat çekeceğiz. Salgının ağır koşullarına rağmen öğrencilerinin ellerinden tutmaya çalışan öğretmenlerin tarihsel olarak bu dönemdeki etkilerini ve önemlerini vurgulayacağız. Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun."
"5 EKİM TATİL İLAN EDİLMELİ"
Açıklamanın son bölümünde öğretmenlerin taleplerini madde madde sıralayan Birdal Savran, "Siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı, dünyanın her yerinde olduğu gibi öğretmenler günü olarak Dünya Öğretmenler Günü olan 5 Ekim tarihini esas almalı, öğretmenlere hak ettiği değer verilmelidir. 5 Ekim günü tatil ilan edilmelidir" dedi.

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis