Edebiyatı ustasından öğrendiler

​​​​​​​Fransa’da yapılan Uluslararası Çocuk Film Festivalinden “En İyi Seyirci” ödülü alan “Kıyıya Vuran Öykü” diğer adıyla “Aylan Bebek” kısa filminin senaristi, yönetmeni ve birçok kitabın yazarı Erdal Kara, Milas Bilim Anadolu Lisesi öğrencilerine ilham verici dersler verdi. 

Edebiyatı ustasından öğrendiler

Öykü, roman, senaryo yazarı ve yönetmen Erdal Kara, 21 Nisan Perşembe günü Milas Bilim Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşarak, çeşitli soruların yanıtını verdi. Kara, ‘Sanat Yapıtlarını Üretenler- Faydalananlar ilişkisi’, ‘Yazarlıkta ilham mı, teknik mi?’ ‘Edebiyat, sanat ve kitap ihtiyaçlar hiyerarşisinin neresinde?’, ‘Öykü yazma sanatının parametreleri nelerdir?’ gibi konuları ele alarak,  öğrencilere yazarlık tecrübelerinden anekdotlar anlattı.

Daha sonra Milas Bilim Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, senaryosunu ve yönetmenliğini Erdal Kara’nın, müziğini Gürkan Cumbul ve Tuncay Mızrak’ın yaptığı ve Fransa’da yapılan Uluslararası Çocuk Film Festivali’nden “En İyi Seyirci” ödülü alan “Kıyıya Vuran Öykü” diğer adıyla “Aylan Bebek” adlı kısa filmini izlediler..

Sosyal içerikli filmden sonra öğrencilerin sorularını cevaplandıran Erdal Kara, söyleşinin ardından Sarı Buğday Mavi Umut, Soğuk Bir Kış Güncesi, Kıyıya Vuran Öyküler, Nar Kabuğu, Kırık Bastonda Saka Kuşları adlı kitaplarını öğrencilere imzaladı. 

Milas Bilim Anadolu Lisesi Müdürü Doğan Şafak, “Bu tür edebiyat ve sanatsal etkinlikler, öğrencilerimizin yaşamla olan sosyal bağlarını güçlendireceği gibi iyi bir edebiyat ve sanat okuru olmalarını sağlayacaktır. Bu tür edebiyat ve sanatsal etkinliklerimizi sürdürülebilir hale getirerek, öğrencilerimizin gelecek vizyonlarına yön vermek istiyoruz.” dedi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık