Eğitim aracı törenle teslim edildi

‘Meslek Lisesi, Memleket Meselesi’ adlı proje kapsamında, Ford Otomotiv tarafından Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilerin eğitim amaçlı kullanmaları için bir araç, törenle teslim edildi.

Eğitim aracı törenle teslim edildi

Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene; Milas Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Kor Barbaros Kızılateş, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, Türk Eğitim Sen Milas Şube Başkanı Muzaffer Kafalı, Helvacıoğlu Otomotiv Grup Başkanı Mustafa Ünal, Ford Otosan A.Ş. Ege Bölge Müdürü Mehmet Anıl Buzrul, ilçe merkezindeki okulların müdür ve idarecileri, törenin düzenlendiği okulun idareci-öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dr. Hamit İzdaş, hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

“İdarecilik hayatımın 8’nci yılı, 4 yıldır müdürlük yapıyorum, bu kadar heyecanlandığım çok az oldu. Öncelikle bu değerli toplumun önünde okulumuz hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Bu yıl okulumuz Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün yaptığı dış değerlendirme analizine göre, Muğla’nın yönetim organize alanında en başarılı okulu oldu. 2023 eğitim vizyonu sunumunda okulumuzun projeleri Cumhurbaşkanlığı makamında örnek olmuştur.

Biz şu ana kadar başarılı olduğumuz projeleri hep birlikte ‘biz’ olarak yaptık. Ben, öğrencilerim, öğretmenlerimiz, Ford Otomobil Yetkilileri, buradaki misafirlerimiz bunu hep birlikte yaptık, bu başarı hepimizin. Son iki yıla baktığımızda Türkiye genelinde motorlu araçlar teknolojisinde çalışan oranı %9 iken okulumuz motorlu araçlar teknolojisi bölümümüzden mezun olanların iş alanında istihdam oranı ortalama olarak %85’tir. Geçtiğimiz yıllara göre artış var. Bir slogan var “Meslek lisesi memleket meselesi.” Üniversite mezunlarının işsizlik oranının %20’yi aşmış durumda olması da meslek liselerinin önemini ve bu sloganın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.”

Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dr. Hamit İzdaş’ın konuşmasının ardından ise konuşmasına yapmak üzere kürsüye gelen Helvacıoğlu Otomotiv Grup Başkanı Mustafa Ünal şunları söyledi:

“Ford Otosan üst üste Türkiye Otomotiv Sektörünün son 3 yılda bütün ürünlerde ihracat şampiyonu olmuştur. Türkiye’nin en değerli markaları listesinde ilk 10’a giren tek otomotiv markası Ford Otosan’ın 11 bine yakın çalışanıyla 455 bin adetlik bir araç üretim kapasitesi vardır. Ford Otosan meslek liselerine çok önem vermektedir. Çalışmalarımıza devam ediyoruz, bundan sonra da sosyal sorumluluk projeleri kapsamında katkılarımız devam edecektir.”

Otosan A.Ş. Ege Bölge Müdürü Mehmet Anıl Buzrul ise:

“Ford Otosan’ın desteklediği “Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi” kapsamında bugün teslim edeceğimiz araç hayırlı olsun.” dedi ve sözü İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’a bıraktı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İsa Bal şunları söyledi:

“Okul müdürümüzün söylediği gibi son 3 yıldır dış denetimde Muğla’nın en iyi okulu seçilen okulumuz Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni okul müdürü başta olmak üzere tüm idari kadrosu, öğretmen kadrosu ile tebrik ediyorum. Tüm okul olarak örnek olan bir okulda bulunmaktayız. Yaptıkları faaliyetler, projeler, etkinlikler Türkiye’de ses getiren projeler. 2 yıldır Ford Otosan tarafından 3’ncü araç bize hediye edilmektedir. Bu proje Türkiye’de 30 tane ilde var ama İlçe olarak sadece Milas’ta var. Bu başarıda emeği olan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Projeye destek veren değerli firmalarımıza da teşekkür ediyorum.”

Yapılan konuşmalardan sonra müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi sunuldu. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ford Otosan Yöneticileri arasında protokol imzalanarak aracın teslimi yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık