Eğitim-İş Milas Temsilciliği’nden dayanışma toplantısı..

Milas Eğitim –İş Temsilciliği 20 Şubat Pazar günü ‘’Dayanışma ve Tanışma‘’ kahvaltısı düzenledi.

Eğitim-İş Milas Temsilciliği’nden  dayanışma toplantısı..
  • 23 February 2022, Wednesday 9:08

Muğla Şube Yönetimin de katıldığı kahvaltı etkinliğinde Eğitim-Öğretim ile ilgili içinde bulunan sorunlar ve çözümler dile getirildi. Muğla Eğitim –İş Şube Başkanı Ahmet ÇAKANEL, Sendikaya katkılarından dolayı Milas Yönetimine ve  üyelerine teşekkür etti. Eğitim-İş Milas Temsilciliği Başkanı Şahin Bilgi sorunların çözümünün , Cumhuriyetin Eğitim Felsefesinde  mevcut olduğunu; Bağımsızlıkçı, Aydınlanmacı ve Halkçı bir zeminde çözüm aranması gerektiğini vurguladı. Milas Eğitim –İş Sendikası Eğitim sekreteri Saadet ÖKTEN de 2021-2022 1. Döneme ait hazırladıkları raporu okudu.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER SORUNU DEVAM ETMEKTE

Raporda, atanamayan öğretmenlerin sorunlarının devam ettiği belirtilerek, en son ardında birkaç satırlık veda mektubu bırakan 28 yaşındaki atanamayan öğretmen Mustafa Kaya anılarak, ‘liyakati rafa kaldırarak, mülakat denen torpil mekanizmasını insafsızca işletenler, işte böyle bir cana kıydılar!’ dendi.

PANDEMİ SORUNU EĞİTİME DAMGA VURDU

Eğitim alanında yıllardır yaşanan ve COVID-19 salgını birlikte daha da ağırlaşan sorunların damga vurduğu 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Döneminin gerekli önlemler alınmadan sürdürüldüğü ve salgının risklerinin bertaraf edilemediğinin altı çizildi..

        EĞİTİMDE NİTELİK SORUNU BÜYÜYOR
Eğitimin bir bütün halinde niteliksizliğe mahkum edildiği belirtilen raporda, derslik başına düşen öğrenci sayısının azaltılması gereği ve görsel sanatlar ve müzik, beden eğitimi derslerinin artırılması gereği üzerinde duruldu.

EĞİTİMDE ÖZELLEŞTİRME DEVAM EDİYOR
Raporda ayrıca, Yaz saati-Kış saati sının yarattığı sıkıntılar yanında, eğitimde özelleştirmenin devam ettiği, eğitimin ticarileştirilmesinin eğitimin niteliğini de düşürdüğüne vurgu yapıldı.

EĞİTİM ÇALIŞANLARI GELECEKTEN ÜMİTSİZ
    “Öğretmen alımlarında KPSS’de dereceye girmek dahi artık bir kriter olmaktan çıkmış ve mülakat denilen bu garabet sistem temel belirleyici unsur haline gelmiştir” denilen raporda, “Öğretmenlere içi boş şekilde ödül vermek yerine, öğretmenlik mesleğini onurlandıracak, hak ettiği yere gelmesini sağlayacak, ekonomik ve özlük hakları noktasında güçlü kılacak adımlar atmalıdır. Eğitimin tüm aşamalarında laik, bilimsel, demokratik yaklaşım öncü olmalı, parasız ve kamusal eğitim sağlanmalıdır” dendi ve çözüm önerileri paylaşıldı.

Raporun son bölümünde ise şu görüşlere yer verildi: “Eğitimin paydaşlarından göstermelik olarak görüş almak yerine, fikirlerimize ve önerilerimize gerçek anlamda kulak vermelisiniz. Durum ağırlaşmakta, enkaz toparlanamaz hale gelmektedir. Ancak tüm bu karanlık tabloya rağmen, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün gelecek nesilleri emanet etmeye layık bulduğu öğretmenler olarak parasız, bilimsel, laik, çağdaş bir eğitim sistemi için işimiz, ekmeğimiz ve çocuklarımızın geleceği için mücadele etmekten onur duyuyoruz”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık