Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Eğitim Sen Muğla: “BARINMA TEMEL HAKTIR”

Yüz yüze eğitimin başlamasına çok az bir sure kala, üniversite öğrencilerinin çok önemli bir bölümünün öncelikli sorunu, barınabilecekleri yurtların eksikliği ve özel yurtların ve kiraların da çok yüksek oluşu.

Eğitim Sen Muğla: “BARINMA TEMEL HAKTIR”
  • 23 September 2021, Thursday 16:18

Ülkenin gündemindeki konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, “Üniversitelerde eğitim öğretiminin başlamasından önce hiçbir önlemin alınmamış olmamasını bir kenara bırakırsak, öğrencilerin barınma sorunu, dönem açılışı yaklaştıkça daha da görünür oldu. Devlet yurtlarının yetersiz kapasitesi ve barınma hizmeti niteliğinin düşüklüğü öğrencileri zaten özel yurtlara ve kiralık ev arayışına itiyordu. Pandemi kapsamındaki tedbirler gereği yurt kapasiteleri daha da düştü. Fahiş derecede artan ev kiraları ve özel yurt ücretleri, öğrencilerin öncelikli sorunudur. Barınma sorununu çözemeyen öğrencilerin varlığını, daha başlamayan yüz yüze eğitim sürecinin sağlıklı işlemeyeceğinin bir işareti olarak değerlendiriyoruz” dedi.
“Sorunun çözümü adına, Eğitim-Sen Muğla Şubesi olarak yıllardır dillendirdiğimiz şeyler dışında yeni bir şey söylemiyoruz” ifadelerini kullanan Savran, “Devlet bir an önce yurt kapasitesini arttırmalı, var olan yurtlardaki barınma hizmetinin niteliğini ise yükseltmelidir. Her ile üniversite açan yönetim, öğrencilerin barınma sorunu için bir çözüm planlamamıştır. Öğrenci kapasitesine uygun nitelikli barınma hizmeti için bir an önce harekete geçilmelidir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin öğrenci sayısı 42434 iken toplam aktif yurt kapasitesi maalesef 4540`tır. Yeni yapılan Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtların bir an önce hizmete açılması için tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz.” dedi.  
Savran, öğrencileri yurda yerleştirme sürecinin de güvenilirliğini yitirdiğine işaret ederek, “Süreç bir an önce yeniden şeffaflaştırılmalı ve ihtiyaca cevap verir niteliğe büründürülmelidir. Kurumlarda yok edilen liyakat ya da kendisini kadroya atamalar; maalesef burs verilmesi ya da yurt yerleştirmeleri gibi yerlerde de kendini göstermektedir. Kamu hizmetlerinin sunumundaki adil ve şeffaflık ilkeleri, öğrencilerin gözünde şaibeli duruma düşmüştür. Bu süreçler gecikmeksizin yeniden şeffaflığa kavuşturulmalıdır” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis