Eğitim Sen’den açıklama: UZAKTAN EĞİTİM, ÖRGÜN EĞİTİMİN YERİNİ ALAMAZ..

Eğitim Sen Muğla Şube Yönetimi, salgın nedeniyle okulların kapanması sonrasında uygulanan “uzaktan eğitim” ile ilgili bir açıklama yaparak, öğretmenlerin ‘uzaktan eğitim’ sırasında, ders aracı olarak belirlenmemiş kimi video-konferansları uygulamaya zorlanması konusunda bir açıklama yaptı.

Eğitim Sen’den açıklama: UZAKTAN EĞİTİM, ÖRGÜN EĞİTİMİN YERİNİ ALAMAZ..

Açıklama şöyle:

“Uzaktan eğitim uygulamalarının öğretmenler üzerinde baskı ve kontrol aracına dönüşmesinin yarattığı sorunlar, geçtiğimiz haftalarda yayınladığımız Eğitim Günlüklerinde en sık yer alan konulardan biri oldu ve olmayı da sürdürecek gibi görünüyor. Bu haftaya da İzmir, Tokat ve Muğla başta olmak üzere, pek çok kentten gelen benzer haberlerle başlıyoruz. Öncelikle, içinde bulunduğumuz dönemde, uzaktan eğitimin örgün eğitimin yerini alamayacağı ve sadece tamamlayıcı eğitim olarak kullanılması gerektiğini ifade etmek isteriz. İkinci olarak, bu dönemde öğretmenlerden beklenmesi gereken, EBA TV aracılığıyla verilen dersleri esas alarak, öğrencilerle EBA sistemi ile etkinlikler, ödevler ve değerlendirme uygulamaları yapmalarıdır. Ancak geldiğimiz aşamada, eğitim yöneticilerinin öğretmenleri ders aracı olarak belirlenmemiş kimi video-konferans uygulamalarını kullanmaya zorlamaktadır.

Bugün basına da yansıyan haberler, bu konuda ifade etmeye çalıştığımız kaygıların ne kadar yerinde ve haklı olduğunu göstermektedir. Söz konusu iddialar sonrasında, MEB tarafından yapıldığı belirtilen kimi açıklamalar basında yer alsa da, bu açıklamaların yeterli olmadığını belirtmemiz gerekmektedir. MEB’in kamuoyunu tatmin edecek ve oluşan kaygıları ortadan kaldıracak bir açıklama yapması gerekmektedir. Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu olarak, eğitim yöneticilerinin öğretmenleri ders aracı olarak ilgili mevzuata göre incelenmemiş, onaylanmamış araçları kullanmaya zorlamamaları gerektiğini bir kez daha hatırlatır, buna rağmen öğretmenleri söz konusu araçları kullanmaya zorlayan eğitim yöneticileri ile ilgili yasal haklarımızı kullanacağımızın bilgisini kamuoyu ile paylaşırız”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık