EĞİTİME ANLAMLI PROJE; Miniklerin Günlükleri, Kitap Olacak..

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliğinde Menteşe ilçesinde öğrenim gören 3. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen “Muğla’nın Minik Yazarları” isimli projenin tanıtım toplantısı yapıldı. Proje kapsamında toplam 175 öğrencinin kaleme aldığı günlüklerden bir kitap oluşturulacak.

EĞİTİME ANLAMLI PROJE; Miniklerin Günlükleri, Kitap Olacak..

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki 3. sınıf öğrencilerinin Türkçe’nin inceliklerini tanımaları, Türkçeyi özenli ve bilinçli biçimde kullanmayı öğrenmeleri, üretkenliğin verdiği bilinçle yeni fikirler üretmeleri amacıyla hazırlanan “Muğla’nın Minik Yazarları” isimli eğitim projesinin tanıtımı, 4 Ocak Cuma günü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilen proje toplantısına, MUTSO Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Ercan, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin yetkilileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Toplantının açılışında bilgilendirmede bulunan Proje Koordinatörü Buket Ballıel, yazar olma yönünde bireyler yetiştirilmesini amaçladıkları proje kapsamında, Menteşe ilçesinin pilot ilçe olduğunu, projenin başarılı olup, ses getirmesi halinde ise, aynı projeyi diğer ilçelerde de geliştirmeyi düşündüklerini ifade etti.  

Proje ortağı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan da, öğrencilerin okuma yazma becerilerinin arttırılması, kelime haznelerinin geliştirilmesi, kendi düşünce ve duygularını yazıya dökerek yaratıcı yazarlar olarak yetişmelerinin sağlanması düşüncesiyle ortaya konan “Muğla’nın Minik Yazarları” konulu projeye paydaş olmaktan duydukları gururu dile getirdi.

İnsana yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu, bunu başını da eğitimin çektiğini dile getiren Başkan Ercan, “Oda olarak bizim olmazsa olmazımız yarınımız olan çocuklarımızın iyi bir eğitim düzeyine sahip olmaları. Buna özellikle hassas olan bir kuruluş olduğumuzu söyleyebilirim. Odamız yönetim kurulu, eğitim hizmetleri meslek komitemizce sunulan bu proje önerisini memnuniyetle karşılamış ve projenin Menteşe ilçemizde pilot olarak uygulanmasını kabul etmiştir. Bunun için yönetim kurulu üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, bu gibi eğitsel çalışmaların ilimizde gerçekleşiyor olmasından duyduğumuz memnuniyeti de ifade etmek istiyorum. Projeye katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Pervin Töre ve Proje Koordinatörü Sayın Buket Ballıel hanımefendilere de teşekkür ederim. Projenin Türk Milli Eğitimine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Proje kapsamında, Menteşe ilçesindeki ilkokul 3. sınıf öğrencileri 14 Ocak-15 Mart tarihleri arasında yaşadıkları bir günlerini kaleme alacaklar. Öğrencilerin günlükleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MUTSO’nun da içinde bulunacağı komisyon tarafından değerlendirilecek ve toplam 175 öğrencinin günlüklerinden bir kitap oluşturulacak. Oluşturulan kitaplar yazarları tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında imzalanacak ve kitapseverlere dağıtılacak. Bunu yanında, proje kapsamına dahil olan her minik yazara ait TEMA Vakfı’nda ağaç dikimi gerçekleştirilecek.

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık