Ekim Ayı Meclisi toplandı..

Milas Belediyesi Ekim ayı olağan Meclis Toplantısı, dün saat 14:00’de Belediye Toplantı Salonu’nda toplandı. 16 asıl, 7 ek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantının açılışında, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, geçtiğimiz ay Başkan Yardımcılıklarına Gülşen Gökçe ve Cüneyt İlter’in, 1’er yıl görev yapmak üzere atandıkları konusunda Meclis’e gereken bilgilendirmeyi yaptı. Başkan Tokat ayrıca, Ekim ayı meclisinin bütçenin konuşulacağı meclis olduğu için, Plan Bütçe Komisyonu’nca görüşülmesi sonrası karara bağlanacağından, meclisin kapatılmayacağını ve Komisyonun’un raporunu hazırlaması sonrası tekrar toplanacağını belirtti.

Ekim Ayı Meclisi toplandı..

Başkan Tokat ayrıca, Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısı ve sivil ölümlerinin meydana gelmesi nedeniyle riyaset olarak, sivillere de saldırı şeklinde gerç ekleşen bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını, şehitlere rahmet ve yaralılara acil şifalar dilediklerini belirterek, “burden bir kez daha Azeri halkının yanında olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

Başkandan sonra söz alan Meclis MHP Grup Başkanı Mevlüt Kiriş de, Azerbaycan’a saldıran Ermenistan’ı kınayan bir metni okuyarak, Azerbaycan’ın yanında olduklarını belirtti ve meclisteki bütün grup başkanlarına ve Belediye Başkanı’na birer Azerbaycan Bayrağı verdi.

Daha sonra Başkan Tokat, 7 maddelik ek gündem maddesini oylattı ve Kabul edilmesiyle, meclis görüşmelerine başlandı.

Meclisin 2,3 ve 4. Maddeleri, Belediyenin Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2021 Mali Yılı Bütçe Taslağı ve izleyen 2 yılın Gelir-Gider Bütçe Taslağı ve Ücret tarifeleri ile 201 Mali Yılı Performans Programı ile Belediyenin 2021 Mali Yılı Evsel Katı Atık Ücret Tarifeleri, görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

5. maddedeki, Labranda Su Şişeleme Fabrikasına yeni kurulan Combimatik Pet Su Makinesi ile yeni üretimine başlanan 0,33 lt. ve 1 litrelik pet su fiyatlarının belirlenmesi de Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Ancak bu madde, komisyonun, ek maddeler sonrasında verilecek arada toplanarak belirlenmesi amacıyla sonraya bırakıldı ve ek gündem sonrasında verilen arada komisyon, fiyatları belirledi. Belirlenen fiyatlar meclisce oybirliğiyle kabul edildi. Buna göre 0,33 lt.’lik bardak suyun fiyatı  (24’lü koli) 6,00 TL + KDV, 0,40 lt. het su (12’li koli) 4,3x TL + KDV, 1lt. pet su (6’lı koli) 4,50 TL + KDV, 1,50 lt. pet su ‘6’lı koli) 5,00 TL + KDV olarak belirlendi.

Daha sonra vatandaşların talepleri ile ilgili çeşitli konular ve komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı.

Bunlardan biri, Hacıabdi Mahallesi’ndeki Yunus Emre Parkı’nın isminin, bu yer kendisi tarafından terk olarak belediyeye bırakıldığından, değiştirilmesi ve buraya kendi isminin verilmesini isteyen vatandaşın dilekçesi idi. Konu, Başkan’ın önerisiyle, Yunus Emre’nin kültürel büyüklüğüne zarar verecek, yerinde olmayan bir istek olarak değerlendirilerek, meclisce oy birliğiyle reddedildi.

Gündem maddelerinden biri, bir sure once CHP’ye geçtiği ve 30.09.2020 tarihinde tekrar İYİ Parti’ye geçen Gürsel İnce nedeniyle, İmar Komisyonu, İçkili Yerler Belirleme Komisyonu ve Kırsal Nitelikli Yerleşim Alanı Tespit Komisyonu’ndaki üyeliklerinin düşmesi nedeniyle, bu komisyon üyeliklerine yeniden aynı partiden bir ismin seçimi yapıldı. İYİ Parti’nin bütün komisyonlara yine Gürsel İnce’yi aday göstermesi ile, yapılan seçimde, oy birliğiyle, Gürsel İnce yine aynı komisyonların üyeliklerine tekrar seçildi.

Bir diğer önemli gündem maddesi, yasa değişikliği nedeniyle artık serbest kat uygulamasının olmadığı ve bu uygulama kapsamında bulunan Sodra bölgesindeki 356, 357, 993 ve 962 adalarda uygulanacak maksimum kat sayısı maddesi idi. Gürsel İnce’nin Komisyon toplandığı tarihlerde üyeliği düşmüş olduğu için 4 kişi olarak toplanan komisyon bu konuda iki iki kalmış ve karar oluşturulamamış. İki CHP’li üye, Sodra bölgesinde var olan en fazla kat sayısının 6 olması nedeniyle 6 kat olarak belirlenmesini istemiş. Cumhur ittifakının iki üyesi ise 4 kat olmasını istemişler. Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, Sodra bölgesinde zaten en fazla 6 kat yapı varolduğunu, ve Milas’ın ovadan dağa doğru gelişmesini istediklerinden, bu adalarda 6 kat olarak belirlenmesinin, inşaat sektörüne buraları cazip kılacağı gerekçesiyle 6 kat olmasını daha uygun gördüğünü belirtti. Yapılan oylamada, oy çokluğuyla 6 kat olarak belirlenmesi kararlaştırıldı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık