​​​​​​​“EKMEĞİMİZİN KAVGASINI VERİYORUZ”

​​​​​​​Sendikalı öğretmenler direnişçi işçileri ziyaret etti.

​​​​​​​“EKMEĞİMİZİN KAVGASINI VERİYORUZ”

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) Milas Temsilciliği üye ve yöneticileri, Milas ilçesine bağlı Kömürcüoğlu Grupta, DİSK/Nakliyat-İş’e üye oldukları için işten atılan ve 17 Mayıs’tan bu yana direnişte olan işçileri ziyaret etti.

İşçiler iş yerinde yaşadıkları, günde 12 saat ve haftanın 7 günü izin kullanmadan çalıştırılma, yemek ve servislerden sadece yatılı olarak kalan işçilerin yararlandırılması, araç ve takograf cezalarının da işçilere ödettirilmesi ve iş güvenliği önlemlerinin yeteri kadar alınmaması gibi sorunlarını öğretmenler ile paylaşarak, yaşadıkları sendikalaşma ve eylemlilik sürecini paylaştılar.

Ziyarette Eğitim-SEN Milas Temsilciliği yönetim kurulu başkanı Sinan COŞKUN; “Sendikalaşma mücadelesi veren işçilerin sonuna kadar yanındayız. Dayanışmayı her gün büyüteceğiz” derken, sendika üyesi Nihat ERDOĞAN; “Özelliklerle son yıllarda emekçilerin haklarına, sendikalaşma mücadelelerine her yerde büyük saldırılar oluyor. Emekçilerin sendikalaşma ve emek mücadelesinde daha çok bir araya gelmeleri gerekir“ dedi.  

Eğitim-SEN Milas Temsilciliği yönetim kurulu üyesi Aydın YILDIRIM da yaptığı açıklamada “Birleşmeden kazanmamız imkansız. Sermayeye karşı verdiğimiz kavgada ancak birleşerek kazanabiliriz. Milaslı eğitim emekçileri olarak direnişçi işlerin yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Ziyaretten memnuniyetlerini ifade eden işçiler ise Milas halkının ve emek örgütlerinin desteklerinden hoşnut olduklarını ifade ettiler. Bir direnişçi işçi “20 yılık şoförüm, bu 1 aylık eylemlilik sürecinde öğrendiklerimi bütün hayatım boyunca öğrenmemiştim” diyerek düşüncelerini paylaşırken, bir diğer işçi de “Biz emeğimizin, ekmeğimizin kavgasını veriyoruz. Utanılacak bir şey yapmıyoruz. Bir zengine karşı onu zengin eden onlarca işçinin yasal ve meşru haklarını istiyoruz. Biz birey olarak bu kavgada kaybetsek bile bizden sonra gelecek olan işçilerin daha insani şartlarda çalışmasının koşulları için mücadelesini veriyoruz..” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık