“Elim, Dilim, Türküm, Muğlam" etkinliğinde buluştular

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, Milas Sakatlar Derneği Milas Şubesi tarafından Marmaris Kale Kültür Derneği işbirliği ile hazırlanan “Elim, Dilim, Türküm, Muğlam” etkinliği Pazar günü saat 13.00’da Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

“Elim, Dilim, Türküm, Muğlam

Etkinliğe CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ve İasos Mahalle Meclisi Başkanı Hülya Scobie katılırken, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şubesi Başkanı Hüsnü Tevşi bir konuşma yaptı.

Başkan Tevşi, “CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ve İasos Mahalle Meclisi Başkanı Hülya Scobie dışında protokolden ve siyasi parti ve STK’lardan kimsenin katılmaması, Bir anlamda engellilere verilen değerin de göstergesi oldu.” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şubesi Başkanı Hüsnü Tevşi konuşmasına şöyle devam etti:  

“Şube olarak engelliler için farkındalık çalışmaları yapmak için yola çıktık. Her zaman yaptığımız etkinliğin bir öncekinde daha başarılı olması için çabaladık. Bu süreçte hem Muğla’mızın tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekip, işaret diliyle engelliliğe dikkat çekmek için Marmaris Kale Kültür Derneği ile böyle güzel bir organizasyon oluşturmak istedik. Engellilerin farkındalığını, tarihi birçok eser ve güzelliğe sahip olan Muğla’mızda  kültürümüzle harmanlamaya çalıştık.

Davetimize katılan CHP Milâs İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya’ya, muazzam bir çalışma hazırlayan Marmaris Kale Kültür Derneği’ne, Marmaris Enver Paşa Ortaokulu işaret dili çocuk korosuna, işaret dili eğitmeni Fatma Yücel hocamıza, Milâs’ımızın kıymetli sanatçısı Turgut Taş hocamıza, Milâs Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı Erkan Turgut ve halk oyunları ekibine, İasos Mahalle Meclisi Başkanı Hülya Scobie, desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Sevgili Belediye Başkanımız Muhammet Tokat başta olmak üzere Milâs Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü Bekir Güney’e ve kıymetli üyelerimizle ailelerine teşekkür ediyorum.

 

Marmaris Kale Kültür Derneği Başkanı Nilgün Kale ise Milas Sakatlar Derneği’nin bundan sonra gerçekleştireceği her türlü etkinlikte kendilerinin koşulsuz destek vereceklerini, duygu ve düşüncelerini işaret diliyle salonda bulunan konuklara aktaran Fatma Yücel’e teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte iş birliğini sürdüreceklerini söyledi.

Konuşmalar bittikten sonra Milaslı yerel sanatçı Turgut Taş, yareniyle birlikte sahneye çıktı. Konser öncesi büyük, küçük herkes tarafından sevilen ve ölümüyle tüm Milaslıları hüzne boğan Gazipaşa-Firuzpaşa Paşalar Muhtarı Recep Panay’ın anısına şiir okundu.

Recep Panay’ın arkadaşı, Panay için bir şiir yazdığı şiiri okudu. Onu da bir şiirle anmak istediğini ifade eden arkadaşı, salonda duygusal biran yaşandı.

Daha sonra ise kendine has üslubuyla bölgemizin güzel eserlerini okuyan Turgut Taş, etkinliğe katılan konukları coşturdu.

Turgut Taş’ın programı sonrasında Milas Yörük Obaları Derneği’nin folklor gösterisi ve Ayşe-Levent Tavaslı’nın Harmandalı oynaması keyifleri doruğa çıkardı.

Milas’ta ilk defa Marmaris Enverpaşa Ortaokulu işaret dili çocuk korosu, sahneye çıkarak, yöremizin popüler eserlerini işaret diliyle işitme engelliler özelinde tüm engelliler için seslendirdiler.

Program sanatçılara ve emeği geçenlere çiçek takdimiyle sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık