Emekli eğitimci Cafer Mete yazdı: “TONGUÇ’UN IŞIĞINDA KÖY ENSTİTÜLERİ”

​​​​​​​Milas Belediyesi kültür ve sanat alanındaki çalışmalarına devam ediyor.

Emekli eğitimci Cafer Mete yazdı: “TONGUÇ’UN IŞIĞINDA KÖY ENSTİTÜLERİ”
  • 24 November 2021, Wednesday 9:20

İlçemizde yaşayan, köy enstitülerinden eğitim alarak mezun olan öğrencilerin son temsilcilerden biri olan emekli öğretmen Cafer Mete tarafından kaleme alınan ‘Tonguç’un Işığında Köy Enstitüleri’ adlı kitap Milas Belediyesi Kültür Sanat yayınları tarafından okuyucularla buluşmak üzere yayına hazırlandı.

Ülkemize özgü bir eğitim projesi olan Köy Enstitülerinde eğitim alan 1929 doğumlu 92 yaşındaki emekli öğretmen Cafer Mete tarafından yazılan, içeriğinde şiirlerin, anıların ve köy enstitülerine dair bilgilerin bulunduğu tarihi-roman türündeki eser okuyucularla buluşacak.

Kitabı okumak isteyen vatandaşlar Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden ücretsiz bir şekilde kitabı edinebilecek.

Cafer Mete Milas’ın önemli değerlerinden biridir.

Tonguç’un Işığında Köy Enstitüleri adlı kitapta bir yazı kaleme alan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Köy enstitüleri Türk insanının aydınlanmasını, çağdaş topluma doğru yol almasını isteyen Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç başta olmak üzere değerli eğitimcilerin yarattığı önemli bir değerdir.

Cafer Mete Köy Enstitülerinden yetişmiş, yıllarca çağdaş eğitimcilik kavramına değinmiş, Milas’ın önemli değerlerinden biridir. Bu eserle Cafer Mete’nin dilinden hem eğitimcilere hem de gençlere tarihsel bir anekdot sunuyoruz. Bu tarihsel anekdotla Atatürk Türkiye’sinin eğitim ile üretimi, sanatı ve bilimi nasıl bir arada ayağa kaldırmaya çalıştığını tüm halkımıza adım adım aktaracağımızı düşünüyoruz.

Başta değerli Hocamız Cafer Mete olmak üzere ‘Tonguç’un Işığında Köy Enstitüleri’ adlı eserin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık