Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Emin Çelik, AKP Milas’ın yeni ilçe başkanı

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in, parti yöneticileri ve partililerin katılımıyla düzenlenen AK Parti Milas İlçe Teşkilatı 7. Olağan Genel Kongresi’nde aday olan Emin Çelik, delegenin oyuyla yeni İlçe Başkanı seçildi.

Emin Çelik, AKP Milas’ın yeni ilçe başkanı

Cumartesi günü saat 11.00’de Özilkem Kır Düğün Bahçesi’nde pandemic önlemleri ile düzenlenen AK Parti Milas İlçe Teşkilatı 7. Olağan Genel Kongresi; AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Ege Bölgesinden Sorumlu Teşkilat Başkan Yardımcısı MKYK Üyesi Murat Baybatur, AKP Ege Bölge Koordinatörü Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AKP MKYK Üyesi İzmir Milletvekili Muğla Koordinatörü Mahmut Atilla Kaya, Genel Merkez Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü, önceki dönem Kalkınma Bakan Yardımcısı eski Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, eski Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AKP İl Başkanı Kadem Mete, AKP İlçe Başkanları, MHP İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy, AKP ve MHP'li belediye meclis üyeleri, partililer, STK temsilcileri ve gazilerimizin katılıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüntülü olarak hazırlanan mesajının yayınlanmasıyla başlayan kongre, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Her kademesinde görev aldığı AK Parti’de görev aşkıyla mücadele edeceğini ifade eden Acar, “İlçe başkanı olduktan sonra genel seçimlere girdik. Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan’ı vekilimiz olarak seçtik. Genel seçimlerden sonra üyelerimizle vatandaşlarımızın yanlarında olmaya çalıştık. % 22 olan oy oranımızı son yapılan yerel seçimlerde % 45’e çıkardık. Bu bize yetmedi. Eski bir ilçe başkanı olup kenarda oturmayacağım. Tam aksine hangi görev tevdi edilirse edilsin, görev aşkıyla mücadele edeceğime söz veriyorum. Haklarınızı helal ediniz” diye konuştu.

Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı yapan Ak Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir de konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak şunları kaydetti:

“Muğla’da siyaset artık AK Parti’nin ekseninde sürecek. Önümüzdeki dönem Bodrum, Milas, Fethiye bizim. Bu saatten sonra seferberliği Milas’tan başlatalım. Teşkilatlar arasında üye yarışını buradan başlatalım”.

Demir, konuşmasında, Fahri Acar’a da şimdiye kadarki ilçe başkanlığı nedeniyle teşekkür ederken, Fahri’nin siyasi kariyerine il yönetimi ya da partinin önemli başka görevlerinde devam edeceğini düşündüğünü belilrtti.

Demir’in ardından söz alan AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete, yerel seçimlerde Muğla’daki 13 ilçedeki 7 belediyeyi AK Parti ile buluşturduklarını belirterek, Milas’ta yüzde 45 oy oranında kaldıklarını söyledi.

Muğla’da geçtiğimiz ay komisyonlarda çoğunluğu ele geçirdiklerini ifade eden Mete, “Fakat CHP kanadı bir organizasyon yapmak zorunda kaldı. Biz Muğla’ya hizmet etme aşkıyla görev yapmaya devam edeceğiz. Muğla’nın diğer ilçelerini de gönül belediyeciliği ile buluşturacağız.” dedi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ise AK Parti’de görev alan tüm isimlere teşekkür ederek, milletten aldıkları güçle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kürsüye gelerek bir konuşma yapan Genel Merkez Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü, önceki dönem Kalkınma Bakan Yardımcısı eski Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, AK Parti’nin 83 milyona kardeşliği vaat eden, hizmet eden, bir parti olduğunu belirtti.

AKP Ege Bölge Koordinatörü Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, konuşmasında ilçe yönetimlerinin AK Parti’nin en önemli kademelerinden biri olduğunu belirtirken, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AKP MKYK Üyesi İzmir Milletvekili Muğla Koordinatörü Mahmut Atilla Kaya ve Ege Bölgesinden Sorumlu Teşkilat Başkan Yardımcısı MKYK Üyesi Murat Baybatur, eski yönetime teşekkür ederek, yeni yönetime de başarılar diledi.

Kongrenin son kürsü konuşmasını gerçekleştiren AKP Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir de, “AK Parti siyasi hareketi mevkilerin geçiciliğine inanılan, büyük Türkiye hayalinin peşinden koşanların partisi, haktan hukuktan yana olanların davasıdır. Bugün mücadelemiz, gayretimiz daha güzel, daha demokratik, gelir dağılımının adaletle paylaşıldığı bir dünya için. En büyük gücümüz bizim teşkilatlarımız. Bizim bir tane güvencemiz var. Yaslandığımız yer milletimizin iradesi” dedi.

Türkiye’de bir muhalefet sorunu olduğunu dile getiren Kandemir, ülkede ve uluslararası camiada Türkiye’nin başarılarının muhalefet tarafından görmezden gelindiğini ancak Türkiye’nin AK Parti ile büyümeye, her türlü kriz ortamından başarıyla çıkmaya devam edeceğinin altını çizdi.

AKP İlçe Başkanı Adayı olarak daha sonra kürsüye davet edilen Emin Çelik, “Bu göreve beni layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Bu davada uzun yıllar görev yaptığımız Fahri Acar ve eski tüm başkanlarımız yöneticilerimiz ile mücadele vermeye devam edeceğiz. 10 gün önce bana tevdi edilen görevin ardından 100 köy dolaştım. Delegelerimi, mahalle başkanlarımı tek tek ziyaret ettim. Yeni bir döneme giriyoruz. % 45 ile Milas’ı devir alıyorum. Bunun hazzı şerefi bana yeter.” diyerek, yönetim listesini okudu.

Çelik daha sonra delegelerin oyu ile AKP Milas İlçe Başkanı seçildi. Yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Mehmet Ekmekçi, Hüseyin Avni Öner, Mehmet Güçlü, Ejder Üstek, Ali Pamir Barut, Hatice Balkır, Kahraman Akar, Veli Ulaş, Enese Güngören, Bülent Mutlu, Nihat Yeşildağ, Kadir Bingöl, Kubilay Şener, Güler Gökbel Ballı, Hasret Kaya, Ferhat Acar, Mehmet Önder, Muhammet Kıprak, Akın Kuzyaka, Cemile Özdemir, Sadettin Akarca, Umut Yaşar Yiğitkaya, Mustafa Ufuk Akyol, Adil Kırtay, Kazım Yıldırım, Cenk Doğru, Derya Ülgenbaş, Kubilay Bahçivan, Merve Turhan.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis