En kalabalık ikinci fuar..

14. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 30 Mart-2 Nisan tarihleri arasında yapıldı. Pazar akşamı sona eren fuar, son derece canlı ve hareketliydi. Özellikle Cumartesi ve Pazar günleri fuarı gezmek isteyen vatandaşlar, uzun araç kuyrukları ve park yeri bulamamanın sıkıntısını yaşadılar.

En kalabalık ikinci fuar..

Oysa, yaşadığımız ekonomik sıkıntılar sürerken ve tarım kesiminin içinde olduğu koşullar ortadayken, pek çok kişi gibi biz de bu yıl fuardan istenilen verimin alınamayabileceğini düşünüyorduk.

Sonuç çok farklı oldu; ilgi çok büyüktü. Demek ki umut da büyük!.. O kadar ki, fuara katılan firma sahiplerinin neredeyse tamamı, çok iyi satışlar ve bağlantılar yaptıklarını, çok memnun olduklarını, gelecek yıl için de şimdiden yer ayırtacaklarını söylüyorlardı.

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Fuarı düzenleyen Expoline Fuarcılık’ın yetkilisi Yavuz Hakbilir, “14. Fuarımız da çok başarılı geçti. Öyle ki, ilk yılki fuarımızda çok büyük bir katılım olmuştu. Ondan sonraki en kalabalık ziyaretçi sayısına ulaştık bu yıl. 98727 ziyaretçi olmuş dört günde.. Fuara katılan bütün firmalarımız da çok iyi iş yaptıklarını söylüyorlar, çok memnunlar. Pek çoğu şimdiden gelecek yılki fuar için yer ayırtıyorlar. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarımız artık Milas için vazgeçilmez bir kurum. Ne zamandır konuşuluyor, bir de şöyle daha geniş, daha modern bir fuar alanımız olsa çok iyi olacak” dedi.

Gerçekten de, fuar süresince pek çok vatandaş da, aracını koyacak yer bulamadığı için fuarı gezmekten vazgeçmek zorunda kaldı.

Milas, pek çok konuda büyük potansiyel taşıyan bir kent. Ancak, merkezi idareden yeteri kadar destek gelmemesi, büyük ölçüde merkezi idarenin yerel yönetimlerle işbirliği içinde bu potansiyelleri harekete geçirecek desteği vermemesi, bu türden atlımların gerçekleşmesini önleyen bir sonuç çıkartıyor ortaya. Oysa geçmiş yıllarda, gerek Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşu, gerekse 14 yıl once Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın başlatılması, başta belediye, kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşlarının ortak akıl etrafında birleşerek gerçekleştirdikleri önemli projelerdi. Son yıllarda, ‘ortak akıl’ konusunda merkezi idarenin yok sayıcı, ya da yerel yönetimlerin öne çıkmasını engellemeye dönük bariz tavırları nedeniyle,  bu konuda ciddi sıkıntılar yaşandı ve yaşanıyor.

Umarız, 14 Mayıs seçimleri sonrasında daha umutlu olabileceğimiz bir dönem açılır.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık