​​​​​​​“ENERJİ VE MADEN İŞÇİLERİNİN EKMEĞİYLE OYNANMASINI İSTEMİYORUZ”

​​​​​​​“ENERJİ VE MADEN İŞÇİLERİNİN EKMEĞİYLE OYNANMASINI İSTEMİYORUZ”

YK Enerji’nin önceki gün Işıkderesi’ndeki zeytinleri kökleyerek taşıması sırasında meydana gelen gelişmeler sonrası, Türk-İş Muğla İl Temsilcisi ve Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik, yazılı bir basın açıklaması yaparak, “Enerji ve maden işçilerinin ekmeğiyle oynanmasını istemiyoruz” dedi. Açıklama şöyle:

“ Madencilik, dünyanın en zor bir o kadar da en çok ihtiyaç duyulan mesleklerinden biridir. Milyonlarca yılın günümüze getirdiği zenginlikleri yer altından gün yüzüne çıkaran madenciler, birçok sektörün yaşaması ve üretmesi için gerekli olan hammaddeyi temin ediyor, dolayısıyla bir yandan da yine farklı meslekler yapan işçilerin işlerine devam etmelerini sağlıyor.

Muğla bölgesinde örgütlü TES-İŞ ve MADEN-İŞ Sendikaları olarak, uzun yıllardır Muğla’mızın Milas ilçesindeki Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ile Linyit İşletmeleri’nde örgütlüyüz. 1986 yılında devletimiz tarafından çıkarılmaya başlanan linyit, yine devletimiz tarafından kurulan iki santralimizde enerjiye dönüştürülüyor. İş yerlerimiz özelleştirme kapsamında özel sektöre geçmesinin ardından da aynı şekilde ülkemiz için üretmeye, ailelerimiz ve çocuklarımızın geleceği için çalışmaya devam ediyoruz.

Şu anda Yeniköy Kemerköy Termik Santralleri ve Linyit İşletmeleri bünyesinde 3100 kişi çalışıp ailesinin geçimini sağlıyor. Kömür olmazsa santral de olmaz, enerji üretimi de olmaz, geçimini bu madenlerden ve santrallerden sağlayan işçiler de olmaz.

Tüm dünyanın işsizlikle mücadele ettiği bir dönemde, başta Muğla’mız için çok önemli bir ekonomik değer olan madenlerimiz ve termik santrallerimiz işçi ailelerimizi de hesaba katarsak 12 bin kişinin ekmek kapısı.

Bu ülkenin toprağın üzerindeki, toprağın altındaki tüm değerler aynı öneme sahip. Kömürümüzü de koruyup savunuyoruz… ağacımızı da… sularımızı da…

Ancak son günlerde çalışma hayatımızı tehdit eden bazı saldırılarla karşı karşıyayız. Kısa bir süre önce “maden sahamızdaki 9 zeytin ağacının zeytin parkına taşınmasını” ağaçlar katlediliyor diyerek ülkemizin gündemine getirilmesiyle ilgili; Son yönetmelikte ifade açık nettir. Zeytin ağaçları elektrik üretmekte olan santrallerde, enerji arz güvenliğini sağlamak için kök bütünlüğü korunarak taşınmaktadır ve taşınacaktır. Taşıma öncesinde yapılan budama işlemine ağaç katli diyenler maalesef iftira suçu işlemektedirler.

Ayrıca kapatılan maden sahalarımız üzerindeki bölgelerde 22 binden fazla zeytin ağacı bulunduğunu ve bunlardan elde edilen zeytinyağlarını evlerimize götürdüğümüzü de belirtmek istiyorum.

TES-İŞ ve MADEN-İŞ sendikaları olarak bugüne kadar sustuk, polemiğe girmemeye özen gösterdik. Ancak santrallerde üretimin durmasına neden olacak eylemlere de sessiz kalamayız. Hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız, hepimizin ortak amacı ülkemizi “çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak.”

Biz TES-İŞ ve MADEN-İŞ Sendikaları olarak bu misyona sahibiz. Bir başka misyonumuz da elbette Enerji ve Maden İşçilerinin onurunu, işini korumak. Bu vesileyle dün saldırıya uğrayan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Halkımızı da bu tür bilgi kirliliğine karşı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Saygılarımızla.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık