Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Engelli gençlerin en mutlu günü…

Milas Garnizon Komutanlığı’nda, engelli gençler için yemin töreni düzenlendi. Asker üniforması giyen gençler, aileleri ve komutanları huzurunda yemin etti. Çocuklarını asker üniformasıyla gören bazı anne-babalar ise gözyaşlarını tutamadı…

Engelli gençlerin en mutlu günü…

Milas Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, anayasaya göre askerliğin sadece bir ödev değil aynı zamanda bir hak olduğunu söyledi. Kimlerin asker olabileceği konusunun ilgili kanunlarla düzenlendiğini ve bazı sağlık kriterleri getirildiğini hatırlatan Albay Demiryakan; “Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, sağlık durumları nedeniyle askerlik ödevinden muaf olan ancak askerlik görevinden kaçmayarak kahraman Mehmetçiklerimizle birlikte cesurca askerlik yapmak isteyen ve yüreğinde korku barındırmayan, vatan sevgisi taşıyan değerli gençlerimizin askerliğin hak olan yönünden belli ölçüyle de olsa istifade etmelerinin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Asker üniformasını giymenin, askeri eğitim yapmanın, asker arkadaşlarıyla kışla atmosferini teneffüs etmenin ve aileler huzurunda askerlik andını içerek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri olmak sizlerin de hakkı. Bu düşüncelerle sizleri davet ettik, sizler de bu davete içtenlikle karşılık verdiniz. Bundan dolayı siz cesur gençlerimize ve sizleri fedakârca yetiştiren değerli ailelerinize takdir ve teşekkürlerimizi sunuyorum” diyerek, temsili askerlik törenine katılan ve yemin eden gençleri kutladı.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe, Milas-Bodrum Havalimanı Başmüdürü Mehmet Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, Hava Meydan Komutanlığı personeli ve engelli gençlerin ailelerinin katıldığı törende yemin eden gençlere, askeri personel tarafından selam verme gibi bazı basit temel eğitim de verildi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan da törende yaptığı konuşmada, vatan borcunu ‘namus borcu’ olarak kabul eden bir milletin evlatları olarak, ‘Her Türk Asker Doğar’ sözünden hareketle, bedensel engeli bulunan gençlerin de bu mutluluğu yaşamaya hakkı olduğunu ve onların bu hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Törende, engelli arkadaşları adına konuşan engelli gencimiz ise hayatlarının en önemli anlarından birini yaşadıklarını ifade etti ve bugün nöbet sırasının kendilerinde olduğunu söyledi.

Bedensel engelli gençlerin aileleri ise tören sonrası, çok mutlu olduklarını vurguladı. Çocuklarının kısa bir süreliğine de olsa askerlik görevini yerine getirmiş olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten ailelerin bazıları ise çocuklarını askeri üniforma ile görünce gözyaşlarını tutamadı.

Yemin eden gençlere askerlik belgeleri ise törene katılan protokol tarafından verildi. Dağıtılan belgelerin ardından engelli gençler ve aileleri yemekhaneye alınarak, protokol ile birlikte öğle yemeği yediler.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis