Engelliler bando sesiyle Milas’ı inletti

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla, özel gereksinime ihtiyaç duyan bireyler tarafından kent merkezinde bandolu yürüyüş yapıldı.

Engelliler bando sesiyle Milas’ı inletti

Milas’ta 10-16 Mayıs Engelliler Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, Milas’ta öğrenim gören özel gereksinimli bireyler, saat 10.00’da Atapark Meydanı’nda bir araya geldi. Davul zurna eşliğinde bir süre eğlenen öğrenciler, öğretmenleri ve Milas protokolünün de katılımıyla Milas’ta yürüyüş gerçekleştirdi.

Daha sonra ise Halk Eğitimi Merkezi’nde Menteş Remzi Ozan-Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim ve Uygulama Okulu tarafından ‘Engelliler Haftası Farkındalık Programı’ gerçekleştirildi. Programda, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın kutlama değil, farkındalık haftası olması gerektiği belirtildi.

Burada bir konuşma gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Engelliler Haftası’nın önemine ilişkin konuşma yaptı.

Program, öğrencilerin hazırlamış olduğu ve Milas protokolünün de katıldığı koro, müzik dinletisi ve ‘Ciguli’ isimli gösterisiyle devam etti.

Programın sonunda, beden eğitimi öğretmeni Ömer Hattapoğlu’nun okul için yazdığı, geçtiğimiz yıl koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Mustafa Adıgüzel’in hatırasına atıfta bulunulan ‘Kanatsız Güvercinler’ isimli şarkının seslendirilmesiyle sona erdi.

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık