ENGELSİZ EDEBİYAT PROJESİ İLK GÜNÜ TAMAMLANDI

Milas Belediyesi koordinasyonunda gerçekleşen Engelsiz Bir Dünya İçin Engelsiz Edebiyat Projesi’nin önceki gün gerçekleştirilen etkinliklerle ilk günü tamamlandı. 3 gün sürecek projede birçok etkinlik yer alıyor.

ENGELSİZ EDEBİYAT PROJESİ İLK GÜNÜ TAMAMLANDI

Milas Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği ve Engelli Aileler Birliği Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen Engelsiz Bir Dünya İçin Engelsiz Edebiyat Projesi dün Atapark’ta yapılan etkinliklerle başladı. Gerçekleştirilen programa, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Vurgun, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Engelli Aileler Birliği Derneği Genel Başkanı Tulgay Hasar ve Türkiye Sakatlar Derneği Milas Temsilcisi Hüsnü Tevşi katılım sağladı. 1 yıl boyunca oluşturulan atölyelerde hem engelli yaşamından esinlenilerek yazılan hikayeler okuyucuyla buluştu hem de yine bu atölyelerin sonucunda Milas’ta çekimleri gerçekleşen Yaşam Kulübesi filmi izleyicilerle buluştu.

“Engelsiz Bir Dünya İçin Mücadele Etmeliyiz”

Film gösterimi öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz Türkiye’de 12 milyondan fazla engelli bireyin yaşadığına dikkat çekerek, “Engelsiz bir dünya için herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Başta bu etkinliği gerçekleştiren Milas Belediyesi’ne ve katılım gösteren tüm katılımcılara saygılarımı sunuyorum.” dedi. Boyraz’ın ardından konuşan Milas Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter, “Engelleri hep birlikte kaldırmalıyız. Milas Belediyesi olarak her zaman engelli yurttaşlarımızın yanındayız. Bu etkinliğin organizasyonu gerçekleştiren tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.” dedi. 1 yıl boyunca süren atölyelerde engelli yurttaşlarla birlikte süreci organize eden proje koordinatörü Erdal Kara, bu etkinliğin önceden beri hayali olduğunu belirterek, “Çok önemli ve bir o kadar da değerli bir işe imza attık. Süreçte emeği geçen ve bu etkinliğe katkı sunan herkese gönülden teşekkür ederim. Engelleri hep birlikte kaldıracağız.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Yaşam Kulübesi filminin ilk gösterimi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen gösterimin ardından projeye katkı sunan vatandaşlara plaketleri takdim edilirken atölyelerde Türkiye’nin dört bir yanında gelen vatandaşlar tarafından üretilen kitapların imzalanmasıyla birlikte etkinlik sonlandı. 

“Tolga Çandar Müzik Dinletisi”

Engelsiz Bir Dünya İçin Engelsiz Edebiyat Atölyesi programı bugün ve yarın gerçekleştirilecek etkinliklerle devam edecek. Saat 21.30’da başlayacak etkinlikte ilk olarak Yaşam Kulübesi film gösterimi sahnelenecek ve Engelsiz Bir Dünya Mümkün belgesel gösterimi yapılacak. Film ve belgesel gösterimlerinin ardından Tolga Çandar’ın sahne alacağı programda Milaslılara müzik ziyafeti sunulacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık