Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Esnaf odası ziyaretinde sorunları dinlediler..

Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, yüksek akaryakıt fiyatları nedeniyle zor günlerden geçen, kimi zaman ‘kontak’ kapatmayı dahi düşünen şoför esnafının yaşadığı süreci, ziyarete gelen Milas İYİ Parti İlçe Teşkilat mensuplarına anlattı. Son yapılan indirimle bile 20 liranın üzerindeki akaryakıt fiyatıyla taşıma sektörünün baş edemeyeceğini belirten Oda Başkanı Paskal; “Sadece artış akaryakıt olsa bir şekilde çözüm bulunur ancak a’dan z’ye tüm girdilerin artması bu mesleği yapılmaz hale getirdi” dedi.

Esnaf odası ziyaretinde sorunları dinlediler..
  • 13 April 2022, Wednesday 16:45

İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın sağlık kontrolü nedeniyle Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde bulunması nedeniyle Başkan Vekili Aşkın Kılınç, Kurucu İlçe Başkanı, Belediye Meclis Üyesi ve aynı Muğla İl Teşkilat Başkanı Mehmet Çayırlı ile ilçe yönetim kurulu ve kadın politikaları üyelerinin katıldığı ziyarette, şoför esnafının geçtiğimiz Eylül ayından buyana yaşadığı sıkıntılı süreç bir kez daha ele alındı.
Ziyaret, şoför esnafının bağlı olduğu Oda olunca doğal olarak konuşulan en önemli konu da yüksek akaryakıt fiyatları nedeniyle taşımacılık sektörü oldu. Oda Başkanı Nurol Paskal, son yapılan bir liralık indirime rağmen halen 20 liranın üzerinde olan mazot fiyatlarıyla; şehirlerarası nakliye işi yapan, öğrenci-personel servisi, taksi ve Şehiriçi dolmuş ile il merkezi ve diğer ilçelere her gün yük ve insan taşıyan şoför esnafının mesleği yapamaz hale geldiğine dikkat çekerek; “Aylardır üyelerimize ‘biraz sabır, elbette düzelecek’ demekten yorulduk. Her gün yüzlerce üye ile kimi zaman telefonda, kimi zaman yüz yüze görüşüyor ve hep aynı konuyu konuşuyoruz. 
Bizler bir yandan araç modellerimizi yükseltmek, yolcularımıza daha kaliteli bir hizmet sunmak için çabalarken, aldığımız banka kredilerini ödeyemez hale geldik. Yasanın bizden istediği tüm kriterleri yerine getirme, öte yandan da kendimizi geliştirme adına her türlü çabayı gösteriyoruz ancak bırakın para kazanmayı, masraflarımızı dahi çıkaramıyoruz.
Kısaca elimiz-kolumuz bağlı bir şekilde bu kötü gidişin düzelmesini bekliyoruz” diyerek, şoför esnafının yaşadığı sorunları aktardı.

“BİZİM İKTİDARIMIZDA KDV VE ÖTV’SİZ AKARYAKIT…”

Oda Başkanı Nurol Paskal’ın aktardığı sorunlara katıldıklarını belirten İYİ Parti Milas İlçe Başkan Vekili Aşkın Kılınç; “Gerçekten 6-7 aydır akaryakıt fiyatlarının sürekli artması nedeniyle hem şoför esnafı, hem de başta gıda fiyatları olmak üzere iğneden-ipliğe gelen zamlar nedeniyle vatandaşlarımız mağdur.
Aylardır tüm muhalefet parti liderleri, ekonomi uzmanları ve geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar bu ekonomi programının yanlış olduğunu adeta haykırıyor ancak iktidar, bu sesleri duymazlıktan gelip, yanlışına devam ediyor. Dünyanın hiçbir yerinde inatla, ısrarla politika yapılmıyor. ‘ben ekonomistim’ demekle ekonomist olunmayacağını Sayın Cumhurbaşkanı bir türlü anlayamadı. Olan her zaman olduğu gibi yoksul, dar gelirli, emekli, sabit ücretle geçimini temin etmek zorundaki vatandaşa oluyor. 
Pandemi, savaş gibi mazeretlerin arkasına sığınmayı da doğru bulmuyoruz. Çünkü bu olumsuzluklardan tüm dünya ülkeleri etkileniyor ancak hiçbir ülke bizim kadar etkilenmedi. Sorumlusunun da muhalefet veya dış güçler olarak gösterilmesini de akıl tutulması olarak değerlendiriyoruz. Ne yazık ki buna inananların olmasını da üzüntüyle karşılıyoruz.
Ülkeyi ve milleti kendi kaderine terk edenler elbette bunun karşılığını sandıkta görecekler. Bu ülkenin huzuru, gençlerinin gelecek kaygısı taşımaması, çalışanının, emeklisinin, çiftçisinin yüzünün güldüğü bir Türkiye için yola çıkan Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve tüm İYİ Parti kadrolarının, bu ülkeyi yeniden inşa edeceğine olan inanç nedeniyle kısa zamanda bu büyük milletin gönlünde taht kurdu. Partimize olan inanç ve güvenin altında yatan gerçek budur.
Merak etmeyin Sayın Başkan. Sadece temsil ettiğiniz şoför esnafının değil, 83 milyonun yaşadığı sorunları ortadan kaldıracak çözüm projelerimiz hazır ve fırsat buldukça bunları topluma anlatıyoruz. Akaryakıt zamları nedeniyle en çok mağdur olan şoför esnafı için de çözüm önerilerimiz hazır. Her alandaki üretimin olmazsa olmazı taşıma faaliyetini yapan şoför esnafına yani lojistik alanda faaliyet gösteren sektörlere bizim iktidarımızda ÖTV ve KDV’siz akaryakıt teşviki uygulaması yürürlükte olacak” dedi.
Kurucu İlçe Başkanı, Belediye Meclis Üyesi ve aynı Muğla İl Teşkilat Başkanı Mehmet Çayırlı ise, şoför esnafını yakından ilgilendiren yerel sorunların başında gelen TIR Parkı ve çevre yolu, Büyükşehir yasasından dolayı mağdur olan Ekiztaş, Çomakdağ Kızılağaç,  Alaçam, Türbe Akkovanlik bölge köylerinin ulaşım sorunları, Milas-Ören yolu ve yeni yapılacak çevre yolu projesinin iktidarın gündeminden düştüğünü belirterek; “Oysa bunlar Milas’ın geleceği açısından son derece önemli konular... Özellikle şehir içindeki çevre yolunu kullanarak Güllük Limanı’na yük taşıyan kamyonlara ilave olarak, bir-iki yıl içinde tamamlanarak faaliyete geçecek olan Organize Sanayi Bölgesi ile bu ağır tonajlı araçların sayısında ciddi bir artış olacak.  Şimdiden kamyon ve tırlar için otopark yeri hazırlanması gerekiyor.
Yaz aylarında artan trafik yoğunluğu nedeniyle Milas-Ören karayolu da bölgemiz için ciddi bir sorun olarak ortada duruyor. Keza yıllardır yapılacağı söylenen yeni çevre yolu da bir an önce yeniden Milas’ın gündemine girmeli ve Şehiriçi trafik yoğunluğu azaltılmalıdır” dedi.
Ziyaretin sonunda, Oda Başkanı Paskal’a, halı dokuması Atatürk portresi hediye edildi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis