Esnaf ve sanatkarların talepleri meclis gündeminde

CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin Meclis’te yaptığı konuşmada, zor durumdaki esnaf ve sanatkarların sorun ve taleplerini Ticaret Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı’na iletti.

Esnaf ve sanatkarların talepleri meclis gündeminde

Son 5.5 yılda 570 bin esnafın kepenk kapattığını ve esnafın borcu borçla döndürdüğünü söyleyen Girgin; Esnafın sattığını yerine koyamadığını ve KOBİ’lerin borçlarının 2018 Nisan ayında 541 Milyar TL olduğunu 2019 Nisan ayında ise 637 Milyar TL’ye çıktığını söyleyerek, takipteki borçların ikiye katlandığını belirtti.
ESNAF EKONOMİNİN TEMELİ
Esnafın ekonominin temelini oluşturduğunu söyleyen CHP’li Girgin; Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile de esnafın sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, esnafların acil taleplerini meclis genel kurulunda dile getirdi. 
6 Kasım2019 tarihinde başlayacak ve 29 Kasım 2019 tarihinde bitecek olan 2020 bütçe görüşmeleri kapsamında 8 kasım 2019 tarihinde gerçekleşecek olan Ticaret Bakanlığı görüşmelerinde esnafların sorunlarını daha detaylı dile getireceğini söyleyen Girgin, Ticaret Bakanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan, esnafın acil sorunları hakkında bir çalışmaları olup olmadığını sordu.
ESNAFLARIN SİCİL AFFI, BORÇLANMA, GEÇİCİ İŞ GÖRMEZLİK ÖDENEĞİ SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR.
CHP’li Girgin Meclis Genel Kurulu’nda ise aşağıdaki soruları Ticaret ve Çalışma Bakanlarına yöneltti;
Zamanında borcunu ödemeyen ve kara liste sorunu yüzünden krediye ulaşamayan esnaf ve sanatkârlarımız için sicil affı getirilmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır? 
Sağlık yardımından yararlanması için prim borcu, süresi sorununun çözülmesi için bir çalışmanız var mıdır? 
Geriye dönük borçlanma hakkından haberdar olamayan ya da imkânları bulunmayan esnaflarımıza yönelik geriye dönük hizmet süresi borçlanma hakkı verilmesi için bir çalışmanız var mıdır? 
Esnaf ve sanatkârların faaliyet sürelerinin kısalığı ve iflas etme oranlarının yüksekliği de göz önünde tutulduğunda, 4/B'li sigortalıların prim ödeme gün sayısının 4/A'lı sigortalılarla eşitlenmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır? 
Hastalıkları nedeniyle istirahat ettikleri günlerde iş yerini açamayan ve gelir kaybına uğrayan esnaf ve sanatkârlarımızın istirahat ettikleri süre için geçici iş göremezlik ödeneği verilmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır?

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık