“Esnafın korunması için daha çok çaba sarf edilmesi lazım”

Oktay ÇAYIRLI -

“Esnafın korunması için daha çok çaba sarf edilmesi lazım”

Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, ilçemiz basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantıda bir araya gelip Oda olarak yaptıkları bazı çalışmalar hakkında bilgiler verdi …

Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından, dün Oda binasında gazetecilerle kahvaltılı bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür ederek, Esnaf Odası ile ilgili merak edilen her türlü konu hakkında bilgilendirme yapabileceğini belirten Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, benzer etkinlikleri belirli aralarla yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Yeni kurslar açılacak

Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda gerçekleştirilen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) kurslarıyla ilgili sorunların dile getirildiğini belirten gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Devrim, “Elimizden geldiğince KOSGEB kurslarıyla ilgili duyurular yapıyoruz. Son açılan kurslar, yapılan müracaatlara göre İş Kur tarafından belirlenen kursiyerlerle başladı. Yani kursiyerlerin isimleri bize İş Kur tarafından iletildi. Bu isimlerde belirli elemelerden geçirilerek belirlendi. Listenin hazırlanma süreci tamamen bizde değil. Ayrıca kurslara sadece Milas’takiler başvurmuyor. Mesela bu son açılan kursa 25 kişi katıldı. Bunların 21’i Milas’tandı. Başvuru sayısı çok olunca mağduriyetler de olmuş oluyor. Bu mağduriyetleri de ortadan kaldırmak için önümüzdeki günlerde yeni kurslar açılacak ve bu kurslara da daha önceki kurslara katılamayan yedek listede yer alanlar çağrılacak” dedi.

 

Benim hayallerim ve

ufkum geniş

Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı olarak en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını dile getirerek konuşmasını sürdüren Devrim, “Odamız yönetimi ve personellerimizin emek ve katkılarıyla hizmet ediyoruz. Benim hayallerim ve ufkum geniş. Durmadan bir şeyler üretmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz Milas Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nde de görevlerimiz var. Çalışmalarımızda hiç kimseye karşı da art niyetli olmadık, olmayacağız” dedi.

 

İşportacı sorunu

İlçemizde her geçen gün işportacı sayısının arttığını ve bunun da esnafı rahatsız ettiğini belirten Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, “Her türlü vergi ve denetime tabi esnafın korunması için çalışma yapılması lazım. Burada da en önemli etken Milas Belediyesi. Ben, işportacı gördükçe fotoğrafını çekiyorum, zabıtaya da bildiriyorum. Bu konudaki sıkıntıları belediye yetkililerine de iletiyoruz. Zaten şu anda zor durumda olan esnafın korunması için daha çok çaba sarf edilmesi lazım” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık