Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Ev almanın tam zamanı!”

Faizlerin düşmesiyle gerek sıfır, gerekse de ikinci el evlerin satışında büyük bir hareketlilik yaşandığını belirten Milas Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mehmet Kırkık, “Geçen yıl inşaat maliyetlerine gelen zamların bu yıl fiyatlara yansıyacağı düşünüldüğünde vatandaşlarımızın bütçelerine uygun ev almalarının tam da zamanı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

“Ev almanın tam zamanı!”

Milas Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mehmet Kırkık, sıfır konutlar için yüzde 0.79 ikinci el konutlar için yüzde 0.99 faiz oranlarına dikkat çekerek vatandaşların ev almaları için en uygun dönem olduğunu söyledi. 
Geçen yıl inşaat maliyetlerine gelen zamların bu yıl fiyatlara etki yapacağını düşündüklerini belirten Kırkık, vatandaşların bütçelerine uygun ev almanın ‘tam zamanı’ olduğunu söyledi.
Kırkık, “Bence ev almayı planlayan vatandaşlarınız bu fırsatı kaçırmamalı ve iyi değerlendirmelidir. Öte yandan ileriki zamanlarda yapılması düşünülen ‘gerçek değer üzerinden satışlar’ göze alındığında inşaat maliyetindeki artışların henüz fiyatlara yansımamış olması, ev sahibi olmak için uygun ve doğru bir zaman olduğunu gösteriyor.” dedi.
Öte yandan, Tapu Daireleri’ndeki satış ve kira şerhi işlemlerinde 1 Ocak’tan itibaren binalar için enerji kimlik belgesi alınması uygulaması hakkında açıklama yapan Kırkık, “EKB olmayan binalar için tapudaki satışlarda herhangi bir mağduriyet doğurmamaktadır. Alıcı ve satıcının sözlü olarak var ya da yok şeklindeki beyanı resmi senede yazılmak suretiyle işlem yapılabilmektedir. Ancak şahsi kanım ilerleyen süreçte elektrik kullanımlarında kilovat bazında EKB olanla olmayan, hatta sınıfına göre elektrik ücretlendirmesi yapılacağını tahmin ediyorum.” şeklinde konuştu.
Tapudaki başka bir yeniliğin ise taşınmazın satışının alıcı ve satıcının farklı il veya ilçe müdürlüklerinden gerçekleştirebilmesi olduğunu kaydeden Kırkık, “Mesela satışa konu gayrimenkul Milas'ta, alıcı ise Ankara'da. İşlem, tapu müdürlüğünde verilen randevu saatinde aynı anda tapu dairesine giderek imzalar atılmak suretiyle gerçekleştirilerek tapunun alıcıya verilmesine imkân sağlamaktadır.” ifadelerini kullandı.
Kırkık sözlerinin sonunda, “2020 yılının tüm meslektaşlarımıza ve halkımıza sağlık, mutluluk, huzur, bol kazançlar getirmesini diliyorum.” dedi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis