Federasyon Başkanı’ndan Paskal’a ziyaret

Kısa bir süreliğine bölgemize gelen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na bir çalışma ziyaretinde bulundu. Oda Başkanı Nurol Paskal ve arkadaşları tarafından karşılanan Apaydın’a, Milaslı şoför esnafının sorunlarını etraflı bir şekilde aktarıldı.

Federasyon Başkanı’ndan Paskal’a ziyaret

Oda çalışmaları, aktif üye sayısı ve Oda personeli hakkında kısa bir bilgi veren Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal; “Aslında birkaç cephede birçok sorunla boğuşuyoruz. Yerelde çözülecek sorunları bizler ilgililerle görüşüp çözüme kavuştururken, bazı sorunlar için Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, kimi sorunların çözüm kaynağı da bakanlık ve yasal mevzuata dayanıyor. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım sürekli sahada üyelerimizle birlikteyiz. Geniş ve dağınık bir coğrafya yapısına sahip ilçemizde elbette şoför esnafının ciddi problemleri vardı. Buna, bir de tüm dünyayı etkisi altına alan, üstelik bu süreçten en fazla etkilenen kesim olanüyelerimizin bu sorunlarını çözmek için çok ciddi bir emek veriyoruz. Çoğunlukla sizlere bu sorunları belirli aralıklarla iletiyoruz. Zaten konuya sizlerde hakimsiniz.

Mevcut sorunlarla sadece ilçe olarak biz değil, tüm il genelindeki Oda yönetimlerimiz mücadele ediyor. Muğla’daki tüm Oda başkanlarıyla yaptığımız toplantıda; özel halk otobüslerinin sorunları, okul servis araç yaşlarının uzatılması, taşımalı eğitimdeki yaklaşık maliyetin servisçi esnafımız lehine iyileştirilmesi, ÖTV indirimi, kamyonların çalışma süresi ve takograf sorunları, ticari araç kullananların yaşlarının yükseltilmesi, ücretsiz taşımaya yapılan desteğin artırılması, korsan taşımacılık, turizm bölgelerinde HES Kodu uygulanmasındaki zorluklar ve diğer sorunlar hakkında gerekli istişarelerde bulunduk ve çözüm önerilerimizi de belirleyerek size ilettik.

Uzun yıllar sorunlar yumağıyla boğuşan şoför esnafı, bu pandemi döneminde tüm sorunlarını unutarak evine ekmek götürme, kredi borçları, vergi-sigorta ve bağ-kur prim borçlarını ödeme derdine düştü. Çünkü 1,5 yıldır kontak kapatan şoför esnafı bir çıkış yolu bulmakla meşgul. 1 Haziran’da başlayan yeni dönemde umarız geriye dönüş yaşanmaz. Eğer böyle bir dönemle yeniden karşılaşırsak birçok üyemiz için bu bir yıkım olur” diyerek, ana hatlarıyla sorunları ve çözümü noktasındaki beklentilerini anlattı.

Bölgedeki incelemelerin, Oda başkan ve yöneticilerle yapılan görüşmelerin oldukça yararlı olduğunu belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da, “Yetkili kurumlar nezdinde bu sorunların çözümü için gerekli girişimleri zaten belirli aralıklara yaptık, bundan sonra da konuyu gündeme getirmek suretiyle çözüm bulunması için gerekli çalışmaları yapacağım” dedi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık