Fidanını, çapanı al gel…

Bafa ve Çevre Mahalleler Koruma Geliştirme ve Dayanışma Derneği (BAFA-DER) öncülüğünde 13 Mart 2022 Pazar günü Saat 13.00'te basın açıklaması ve zeytin fidan dikim etkinliği gerçekleştirilecek.

Fidanını, çapanı al gel…

Bafa ve Çevre Mahalleler Koruma Geliştirme ve Dayanışma Derneği (BAFA-DER), Bafa Mahallesi’nde zeytin fidan dikim etkinliği gerçekleştirecek. Zeytinlik alanların maden sahasına açılması nedeniyle yapılacak etkinlikte bir açıklama da yapılarak, yönetmelik protesto edilecek. 

13 Mart 2022 Pazar günü saat 13.00’te Bafa Dörtyol’da düzenlenecek etkinliğe tüm vatandaşları davet eden BAFA-DER Yönetim Kurulu Üyeleri, “Zeytinlikleri yok edenlere, yok etmek isteyenlere karşı davullar zurnalar eşliğinde zeytin fidanı dikimi yaparak zeytinden, doğadan yana tavrımızı göstereceğiz. Zeytin ve zeytinyağı başkenti Bafa’da bilgilendirme ve basın açıklaması yapacağız. Zeytin ve doğa konusunda duyarlı olan tüm yurttaşlarımızı davet ediyoruz. Ölmez ağaç zeytinime dokunma!” denildi.

Çağrı metninin devamında, “Bafa bölgesi ülkemizde zeytinciliğin en yaygın olduğu bölgedir. Zeytin ve zeytinyağı başkentidir Ancak bu bölgedeki zeytinlikler de şimdiden vahşi madenciliğin tehdidi altındadır. Koca Dağ - Ilbıra delik deşik edilmekte onulmaz yaralar açılmaktadır. Bafa ve Çevre Mahalleler Koruma, Geliştirme ve Dayanışma Derneği (BAFA-DER) olarak yönetmelikte yapılan bu değişikliğin derhal kaldırılmasını, zeytinliklerin daha iyi korunması için önlemlerin arttırılmasını talep ediyoruz.Fidanını, çapanı al gel…” ifadelerine yer verildi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık