Fırtına Kızlardan 2 Birincilik, 1 Üçüncülük ve 1 Dördüncülük

4 SPORCUYLA MUĞLA TAKIMINDAYIZ

Fırtına Kızlardan 2 Birincilik, 1 Üçüncülük ve 1 Dördüncülük

Antrenörlüğünü Emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Havva Uzuncan’ın yaptığı Milas’ın Atletizm Takımından uzun yıllar sonra yeniden bir başarı geldi.

Öğretmen olarak Milas’ta görev yaptığı dönemlerde çalıştırdığı Atletizm takımı ile katıldıkları her yarışmada önemli dereceler elde eden Havva Uzuncan’ın çalıştırdığı atletlerimiz, yeniden koşu parkurlarına geri döndüler.

Antrenör Havva Uzuncan’ın emeklilik döneminde yeniden çalıştırmaya başladığı Milas’ın Fırtına Koşucuları 5 Mart Cuma günü Muğla’da Atletizm Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Atletizm Geliştirme Projesi İl Takımı Seçme Müsabakalarında elde ettikleri başarılarla ilçemiz Milas’ı yeniden gururlandırdılar.

5 Sporcuyla katıldığımız il seçmelerinde 2 birincilik 1 üçüncülük ve 1 dördüncülük elde ederek büyük bir başarıya atan sporcularımız ilerleyen günlerde Kros Bölge Şampiyonasında Muğla Atletizm Takımı sporcuları olarak yarışma hakkını kazandılar.

4 Sporcumuz Muğla Kros Takımına Seçildi

Antrenörlüğünü Havva Uzuncan’ın yaptığı Milas Atletizm Takımının 4 sporcusu Ula’da yapılan İl Seçmeleri Kros Müsabakalarında başarılı olarak, Mart ve Nisan ayları içersinde yapılacak olan Bölge Kros Şampiyonasına katılacak olan Muğla Kros Takımına girdiler.

2006-2007 Kızlarda grup birincisi olan Ela Naz Pınar ve 2004-2005 Kızlarda grup birincisi Eylül Ülkem, grup üçüncüsü Ceren Sertbaş ile grup dördüncüsü Merve Güler elde ettikleri derecelerle Muğla Kros Atletizm Takımına girme başarısını gösterdiler. Bu grupta Milas adına yarışan Naz Zorer ise grubunda Sekizinci oldu.

Sporcularımıza ve Atletizm Sporuna Destek Bekliyoruz

Milas adına Kros yarışmalarına bireysel olarak katılan Havva Uzuncan’ın sporcularından 4 sporcunun Muğla Kros Takımına seçilme başarısını göstermesi ve 5 sporcuyla katıldığımız müsabakalarda 4 sporcumuzun derece yapması ve 1 sporcumuzun da müsabakayı 8.sırada tamamlamasıyla ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Atletizm Antrenörü Emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Havva Uzuncan, uzun yıllar sonra Milas’ta yeniden Atletizm sporunun var olduğunu, unutulmadığını ve destek verilirse yeni sporcularımızla neler yapabileceğimizi Milas adına katıldığımız ilk yarışmada gösterdiklerini belirterek, sporcularımıza ve Atletizm sporuna yerel yönetimlerden destek bekliyorum dedi.

Sporcuları Kutlayarak Başarılar Diledi

Milas adına hiçbir kulübe ve hiçbir kuruma bağlı olmadan bireysel olarak katıldıkları Muğla Kros İl Seçmelerinde  antrenörlüğünü Havva Uzuncan’ın yaptığı 4 sporcumuzun Muğla Kros Takımına girerek Milas adına başarı kazanmasıyla ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Milas Gençlik ve Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu ”Sporcu kızlarımızı ve antrenörleri Havva Uzuncan hocamızı elde ettikleri başarıdan dolayı kutladığını” söyleyerek, Muğla  Takımı ile yarışacakları Kros Bölge Şampiyonasında başarı dileklerini iletti.

Muğla Kros Takımı Belli Oldu

Ula Göleti Kros Parkurunda 5 Mart Cuma günü yapılan Kros Müsabakaları İl Seçmelerinde 56 sporcu yarıştı.

Kros Müsabakalarında gruplarda ilk dört dereceye giren sporcular Muğla Kros Takımına seçildiler.

Kros Müsabakaları Dereceleri

2008-2009 Yaş Grubu Kızlar

1.Nehir Çetin- Marmaris Belediyesi

2.Azra Satı- Muğla Büyükşehir Belediyesi

3.Sibel Boz- Muğla Menteşe Belediyesi

4.Hazal Eyşan Avcı- Muğla Büyükşehir Belediyesi

2008-2009 Yaş Grubu Mesafe Koşusu

Erkekler

1.Efe Kaan Gökoğlu- Muğla Gençlik Spor

2.Enes Öz- Muğla Büyükşehir Belediyesi

3.Alperen Şahin- Muğla Gençlik Spor

4.Can Öztürk- Muğla Menteşe Belediyesi

2006-20007 Doğumlu Kızlar 3000 Metre

1.Ela Naz Pınar- Milas

2. Sudenaz Yaşar- Bodrumspor

3.Tuana Dinç- Marmaris Belediyesi G.S.K

4.Erdulay Duman- Muğla Gençlikspor

2006-2007 Yaş Grubu Erkekler Mesafe Koşusu

1.Serkan Samutca- Dalaman Belediyespor

2.Akın Samutca- Dalaman Belediyespor

3. Halil Can Boz- Muğla Menteşe Belediyesi

4. Emre Meşhur- Muğla Menteşe Belediyesi

2004-2005 Kızlar 3000 Metre Koşusu

1.Eylül Ülkem Çopur- Milas

2.Karin Aydın- Marmaris Belediyesi

3.Ceren Sertbaş- Milas

4.Merve Güler- Milas

2004-2005 Erkekler Mesafe Koşusu 4000 Metre

1.Furkan Başer- Dalaman Belediyespor

2.Emirhan Yalı- Muğla Gençlikspor

3.Ahmet Ali Tılmaz- Dalaman Belediyespor

4.Cihan Kaya- Muğla Gençlikspor

İl Gençlik ve Spor Müdüründen Kutlama

5 Mart Cuma günü Ula’da düzenlenen Muğla Kros İl Seçmelerinde gruplarında dereceye giren sporculara ödüllerini takdim eden Gençlik ve Spor Muğla İl Müdürü Ömer İlman, yaptığı açıklamasında “Gençlerimizi spora yönelterek, ders dışı kalan zamanlarını en aktif şekilde değerlendirmeleri ve her türlü bağımlılıktan uzak kalmaları için spora yönelmelerini fazlasıyla önemsiyoruz. Sporun bir kültür ve hayat tarzı olarak küçük yaştan itibaren tüm toplum tarafından icra edilmesi hem ruh hem de beden sağlığımız için elzemdir. Bu bakımdan Atletizm Geliştirme Projesi büyük ve önemli bir girişimdir. Burada yarışan tüm sporcularımızı yürekten tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık