FIRTINA VE AŞIRI YAĞIŞ HAYATI FELCE UĞRATTI

Bir süredir neredeyse aralıksız yağan yağmur, Cuma akşamından itibaren sabaha kadar yağmaya devam ederken, çıkan fırtınanın eşliğinde, ilçemizin özellikle kırsal alanlarında oldukça büyük sıkıntılara neden oldu. Imsık civarında 2 gencimizin sele kapılarak ölümü dışında, pek çok kırsal mahallemizi sular basarken, fırtına nedeniyle Milas içinde de bazı evlerin çatılarının uçmasına, ağaçların devrilmesine neden oldu.

FIRTINA VE AŞIRI YAĞIŞ HAYATI FELCE UĞRATTI

Aşırı yağışlara karşın kentin yeni altyapısı sayesinde sıkıntı yaşanmazken, çıkan fırtına, bazı yerlerde çatıların uçmasına neden oldu. Cumhuriyet mahallesinde uçan bir çatı 6 aracın üstüne düşerken, 2. Hıdırlık’ta bir çatı, yoldaki minibüsün üzerine devrildi. H.Apti Mahallesinde yine uçan bir çatı, karşıdaki evin üçüncü katına devrildi. Özellikle Karayollarının sorumluluğunda olan ve bir türlü yapılmayan çevre yolu, aşırı yağışlar nedeniyle oluşan su birikintileriyle araçlara sıkıntılı anlar yaşatırken, Balavca Deresi de bir nehir gibi akmaya başladı.

Koru’da karayollarının altındaki mazgalların tıkanması nedeniyle yolun her iki tarafındaki alçak bölgelerde biriken ve yaklaşık 1 metre seviyesine çıkan su birikintisi, özellikle ahırlarda hayvanların can güvenliğini tehlikeye atarken, vatandaşların ev ve işyerleri sular altında kaldı.

Milas Belediyesi’nin altı-yedi ekibi ile MUSKİ ve İtfaiye ekipleri, özellikle kırsal bölgelerden gelen şikayetleri gidermek üzere Cuma akşamından beri seferber olurlarken, ekipler de pek çok yerde çaresizlik yaşadı.

Aşırı yağışlar sonrası Akgedik Barajı seviyesinde oldukça iyi su birikimi sağlandığı da gözlendi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık