Fuara Milas Belediyesi damga vurdu

​​​​​​​Milas’ta bu yıl 15.’si gerçekleştirilen ve 99 bini aşkın kişinin ziyaret ettiği Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda stant açan Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, fuarın en dikkat çeken standı oldu. Milas Belediyesi ekipleri, 3 bin fide ve 400 yerel tohum zarfını vatandaşlara hediye etti.

Fuara Milas Belediyesi damga vurdu

Milas’ta 14-17 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen Güney Ege 15. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı sona erdi. Çok sayıda firma ve kamu kurumunun stant açtığı fuarda Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, dikkat çeken bir çalışmaya imza attı.

Firmalarla üreticinin bir araya geldiği fuarda, çalışmalarını vatandaşlara anlatan teknik personel, ilgili üreticilere 650’si lavanta, 1350’si yeşil fesleğen, 1000’i kırmızı reyhandan oluşan fide hediye etti. Ayrıca yerel tohumlar içeren 400 tohum zarfının dağıtımı da gerçekleştirildi.

Fuarda ayrıca, çiftçilerin veya hobi amaçlı üretim yapanların karşılaştıkları sorunlara yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Fuarın en dikkat çeken standı olan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü standında birimin dönemsel çalışmaları hakkında da üreticilere bilgi verildi.

Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Süleyman Karatoprak, Tarım Fuarı’nda açılan standa olan yoğun ilgiden oldukça memnun olduklarını dile getirerek, “Atalarımızın geçmişte kullandığı ve hiçbir işlem görmeden yıllar önce olduğu gibi kalan doğal tohum olan ‘Ata Tohum’larımızı ve 3 bin fidemizi vatandaşlarımızla buluşturduk. Bulundukları yörenin çevre, iklim, toprak koşullarına uyum yetenekleri gelişmiş bu tohumların gelecek nesillere aktarılabilmesi için tohum çeşitliliğinin korunması, ekilerek çoğaltılması ve paylaşılması gerekiyor. Elinde atasından, dedesinden yerel tohumu olan tüm üreticilerimizi Kırcağız’daki Jale Eren Tohum Merkezi’mize getirmeye davet ediyorum.” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık