Fuarda hedef 2 kat ziyaretçi

Fuarlar Şehri olma yolunda ilerleyen Milas’ta, yılın ilk fuarı bugün başlıyor. Expoline Fuarcılık tarafından, 05/09 Şubat 2020 tarihleri arasında açılacak Güney Ege 2. Evlilik, Evlilik Hazırlıkları, Düğün, Çeyiz, Anne ve Bebek Fuarı hakkında bilgi vermek üzere Expoline Fuarcılık Yöneticisi Yavuz Hakbilir Radyo Gözlem’de açıklamalarda bulundu.

Fuarda hedef 2 kat ziyaretçi
  • 05 February 2020, Wednesday 12:52

Radyo Gözlem’de Gizem Kapusuz tarafından hazırlanan ve sunulan programa konuk olan Expoline Fuarcılık Yöneticisi Yavuz Hakbilir, TARİŞ 152 No’lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi’ne ait Çırçır Fabrikası’nda 05/09 Şubat 2020 tarihleri arasında sabah 10 ile akşam 19.00 saatleri arasında ziyaretçilerine açık olacak Güney Ege 2. Evlilik, Evlilik Hazırlıkları, Düğün, Çeyiz, Anne ve Bebek Fuarı’na olan tüm Milaslıları davet ederek; “Fuar alanında çalışmalarımızı tamamladık. Tüm alan kuruldu, stantlar firmalarımıza teslim edildi, firmalarımız yerleşiyor. 2009 yılında Milas’a gelmiştim Tarım Fuarı ile ilgili. O ekibin içindeydim. 9 yıl boyunca burada Tarım Fuarı yaptık. Vatandaşların teveccühü sayesinde Tarım Fuarı çok başarılı oldu. İnşallah Evlilik Fuarımızı da aynı azimle daha üst seviyelere çıkarmanın peşindeyiz. İlkini geçen sene yapmıştık. Bu sene ikincisini yapıyoruz. Yüzde 50 alanımız, yüzde 50 firma sayımız büyüdü, artı çeşitlendi. Çeşitli illerden katılımlar oldu. Reklam çalışmalarımız Güney Ege boyunca çok yoğun bir şekilde yapıldı, halkımıza fuarımızı duyurduk. Salı günü de SMS yoluyla fuarımızın duyurusunu yapacağız. Herkesin haberdar olması, evlenecek çiftlere ve ailelerine bu fuarı bildirmemiz, buraya katılacak firmalarla evlenecek çiftleri buluşturmamız, uygun kampanyalardan faydalanmalarını sağlamamız ve yeni trendleri göstermeyi amaçlıyoruz.” dedi.
Hakbilir, “Halkımızın da fuara ilgi göstereceğini tahmin ediyorum. Geçen sene çocuklarımız için bir oyun parkı kurmuştuk. Aileler çocuklarıyla birlikte geldiği zaman sıkılmaması için. Bu sene de çocuk oyun parkını kurduk. Bu fuarlar her zaman şehrindir. Herkes Milas Tarım Fuarı der, Milas Evlilik Fuarı der. Milas adıyla anılır. Kimse şahıs bilmez. Önemli olan Milas’ı markalaştırmak, Milas’ı ön plana çıkarmak. Tüm amacımız bu.
İlkler her zaman çok zordur. Ancak hazzı da çok güzel. Faydalı olmak çok güzel bir duygu. Fuarımızın ilkini geçen sene yaptık. Hava şartları, ekonomik durum ve seçim dönemi olması sebebiyle çok zor bir ortamda fuarımızı gerçekleştirdik. Buna rağmen halkımızın ilgisi çok iyiydi. Geçen sene 46 bin 733 kişi fuarımızı ziyaret etti. Ben bu sene bu sayının ikiye katlanacağını düşünüyorum. Aydın’dan İzmir’e, Muğla’nın tüm ilçeleri, Didim’den Söke’ye kadar çok yoğun tanıtım çalışmaları yaptık. Bir üretici ile tüketiciyi evinde oturduğunda göremeyeceği ya da tek tek gezemeyeceği her alternatifi, her ürünü hepsini bir arada görüp, fikir sahibi olup, aynı anda yeni teknoloji, yeni trendleri görebileceği, hoşuna gittiği anda da fuar kampanyalarından ekonomik olarak faydalanacağı bir ortam. Ben bu sene ziyaretçi sayısının 70 bin, 80 bin olacağını tahmin ediyorum. Diğer illerden de katılımın yüksek olacağını düşünüyorum. Bu tür organizasyonlar, gelen ziyaretçinin niteliği evlilik, çeyiz üzerine olunca şehrimize de bir ekonomik katkı sağlıyor.  Geçen sene 44-46 civarı firma fuarımıza katılırken bu sene 70 firma fuarımıza katıldı. Her yıl üzerine koyarak devam edecek.” ifadelerini kullandı. 
Fuar alanının lokasyonunun Milas halkı tarafından benimsendiğini belirten Hakbilir, “Fuar alanımızın biraz rötuşla çok daha güzel olacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımız açısından fuar alanının şehir merkezinde oluşu, yürüme mesafesinde oluşu bir artı. Eskiden Balçık yolu diye anılan yer artık fuar alanı olarak tarif ediliyor. Tariş yönetimine de bu alanı kullanmamızı sağladığı için teşekkür ediyoruz. Gittiğimiz çeşitli fuarlarda çok resmi bir hava vardır. İçeri girdiğinizde bir kasvet vardır. Ama bizim fuarlarımız halkımızın ilgisiyle çok güzel bir hava oluşturuyor. Ankara’dan bir mobilya firması, Aydın’dan 3 firma, Bodrum’dan 1 firma, Muğla merkezden 4 firma, Mumcular’dan 1 firma bu sene fuarımıza katılıyor. Tabii ki Milas’tan da çok değerli katılımcı firmalarımız var. Milas’taki firmalar ben zaten buradayım diye düşünebilir ama tüm halkımıza aynı anda yaptığı kampanyaları fuarımızla daha rahat duyurabilir. Fuarlar genelde 4 gün olur. Biz Evlilik Fuarımızı 5 gün yaptık. Vatandaşlarımız bu sürede araştırsın, beğensin, görüşsün, bağlantısını sonra yapsın diye fuarımızı 5 gün yaptık. Şehrimiz için de 5 günlük etkinliğin faydalı olacağını düşünüyorum. Bu sene firma sayısı 70 oldu. İnşallah ileriki yıllarda Tarım Fuarında olduğu gibi Evlilik Fuarımız da yükselerek bir ivme kazanacak.” şeklinde konuştu.
Fuarın konsepti hakkında açıklamalarda bulunan Hakbilir, “Fuarlarda ürün özellikleri birçok insana ayna anda duyurulabiliyor. Fuarların etkisi çok fazla. Geçen sene moda, trend olan bir gelinlik bu sene moda değil. Bu sene farklı bir model, farklı bir tarz var. Mobilyada da yeni modeller, yeni tasarımlar Ocak, Şubat aylarında görücüye çıkar. İşte bu yenilikleri mağaza mağaza gezmektense hepsini bir arada görmek insana daha farklı fikirler veriyor. Hem fiyat öğreniyorsunuz, kampanyalardan haberdar olup bağlantı kurabiliyorsunuz. Organizasyon firmaları da geçen sene kullandığı bazı ekipmanları bir sonraki yıl kullanmıyor. Yeni ürünler, yeni tarzlar çıkıyor. Bunu da topluca vatandaşlara gösterme fırsatı buluyor. İş yerinizde bu kadar insanı aynı anda toplayamazsınız.” dedi.
Hakbilir sözlerini şöyle tamamladı: “Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, oda, dernek yöneticilerine, vatandaşlarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. 05/09 Şubat 2020 tarihleri arasında sabah 10 ile akşam 19.00 saatleri arasında ziyaretçilerine açık olacak Güney Ege 2. Evlilik, Evlilik Hazırlıkları, Düğün, Çeyiz, Anne ve Bebek Fuarı’na tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. İnşallah beğenirler. Biz elimizden gelen çabayı gösterdik. Taktir ve beğeni halkımızın. Onların takdiri baş tacı.” 
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık