Fuarımız ‘Uluslararası’ olunca ...

A.Kemal KAŞKAR -

Fuarımız ‘Uluslararası’ olunca ...

Milas Tarım Fuarı’nın önümüzdeki yıldan itibaren “Farmers Fair - Güney Ege 8. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı” adıyla yapılacağı haberini, geçtiğimiz haftalarda mutlulukla vermiştik.

Expolink Fuarcılık tarafından ilçemizde 7 yıldan beri başarılı bir şekilde düzenlenen “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı”nın ‘uluslararası statü’ kazanması elbette ‘çok sevindirici’ bir haberdi.

Ancak ‘o statü’yle birlikte gündeme geliveren birçok yeni görev ve sorumluluklara da çok zaman yitirmeden dikkat çekmek ve gereğini yerine getirme yönünde çalışmalara başlamak gerekiyor.

Fuarımızın 2 -5 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacağı düşünüldüğünde, önümüzdeki fuar için ‘yeni-gerçek bir fuar alanı’nın oluşturulabilmesi olanaklı görülmüyor.

Böyle olunca da, mevcut fuar alanına ilişkin kimi iyileştirmeler şeklinde bir çalışma gündemi çıkıyor ortaya.

Bunların başında da, Fuara giden yol geliyor.

7. Milas Tarım Fuarı’na giden yolu görüntülediğimiz fotoğraflar eşliğinde bu sorunu dile-gündeme getirmek istedik ...

 “Milas Tarım Fuarı için

neler yaptınız?”

Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan da, fuarımızın ‘uluslararası olduğu’ müjdesini verdiği açıklamasının son bölümünde zaten ‘yeni fuar alanı’ için 2018 yılını hedef olarak dile getirmiş ve gündeme getirmeye çalıştığımız konuya şu sözlerle dikkat çekmişti:

“Şimdi uluslararası statüye çıkan fuarımız 2 - 5 Mart 2017 tarihleri arasında Farmers Fair - Güney Ege 8. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı adı ile gerçekleşecek. Artık bu fuarın açılışında konuşma yapacakların; bu fuar için neler yaptığını, kaç firmanın ekstra fuara katılımını sağladığını, mevcut alan için ne tür düzenleme yaptığını, uluslararası bir fuar için modern fuar alanı yapılması için neler yaptığını anlatmaları gerekecek. Belki gelecek fuara yetişmeyecek ama 2018 yılında yeni fuar alanı çalışması, projesi ve inşası gerekiyor. Kamunun, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin, büyük firma sahiplerinin, akil adamların, siyasetçilerin ve sorumluluk hisseden herkesin desteğini görmek istiyoruz. Bugüne kadar fuarlarımız için destek veren herkese saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık