Günde 1 saat su akıyordu ...

ÖNDER Haber -

Günde 1 saat su akıyordu ...

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu yıllar sonra düzenli suya kavuşan ilçemiz Sarıkaya Mahallesi Muhtarı Erkan Kocabaş’ın, suyun mahalleye verilme anını cep telefonuyla görüntüleyip mahalle sakinlerini tek tek dolaşarak müjdeli haberi verdiği bildirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosundan edinilen bilgiye göre, MUSKİ, yaklaşık bin 100 kişilik nüfusa sahip olan Sarıkaya ve Ketendere mahallelerinde 3 milyon TL yatırımla 20 kilometrelik içme suyu hat yapımını tamamladı. Böylece yıllar sonra mahallesi düzenli-kesintisiz olarak suya kavuşan Sarıkaya Mahalle Muhtarı Erkan Kocabaş, suyun gelişini cep telefonuyla görüntüledikten sonra mahalle sakinlerini kapı kapı gezerek ‘iyi haber’i duyurdu.

Haberi ilk alan yurttaşlardan Ahmet Zeybekoğlu, yıllardır çeşmelerinden yeterli suyun akmadığına, son yıllarda ise haftada 1 veya 2 defa suyun geldiğine, mahallelerinin çok kayalık bir yapıya sahip olduğuna ve yapılan çalışmaların kolay olmadığına dikkat çekerek, “Burada 1960 yılında köy çeşmesi kuruldu. O çeşmenin başında 20-30 kadın su almak için sıraya girerek beklerdi. Çok eskiden ise derelerden suyu sırtımızda ve hayvanlarla çekerdik. Artık bu sıkıntılarımız sona erdi” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

 

“Gelecek nesillerimiz

artık su sıkıntısı

çekmeyecek”

Mahallelerinin uzun yıllardır su sıkıntısı çektiğini vurgulayan Sarıkaya Mahalle Muhtarı Erkan Kocabaş ise, “2 mahallemiz de kayalık olmasına rağmen kısa bir sürede içme suyu hat yapımı çalışmaları tamamlandı. Uzun yıllar sonra suyumuzun aktığını görmek gerçekten çok güzel bir duygu. Daha önce günlük 1 saat gibi kısa bir süre su alabiliyorduk. Artık devamlı su almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mahalle halkımız gerçekten çok mutlu. Biz çok su sıkıntısı çektik ama gelecek nesillerimiz su sıkıntısı çekmeyecek. Başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün olmak üzere, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler” dedi.

 

“Milaslı hemşerilerimize hayırlı olsun”

İl genelinde suyu hiç olmayan ya da sorunlu olan mahallelerde çalışmalarının aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Muğlamızda halâ içme suyu hiç olmayan ya da sorunlu olan mahallelerimiz var. Muğla, Büyükşehir olduktan sonra MUSKİ olarak vatandaşlarımızın içme suyuna ulaşabilmesi için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Milas ilçemizde Sarıkaya ve Kentedere mahallelerimizin yıllardır çözülemeyen içme suyu sorununu ekiplerimiz kısa sürede 3 Milyon TL yatırımla 20 bin metrelik içme suyu hattı çekerek çözdü. Muğlamızda hizmette sınır yok ilkesi, Sevgi Hoşgörü ve Güleryüzlü hizmet anlayışı ile çalışıyoruz. Milaslı hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık