Fuarın, en çok ilgi çeken standlarından biri oldular

Bu sene ilk kez düzenlenen ve 13-17 Şubat tarihleri arasında ziyaretçilere kapılarını açan Güney Ege 1. Evlilik&Evlilik Hazırlıkları, Düğün, Çeyiz, Anne, Bebek Fuarı’nda yer alan Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerine ait stand, fuarda en fazla ilgi gören standlardan biri oldu.

Fuarın, en çok ilgi çeken standlarından biri oldular

Milas Halk Eğitimi Merkezi’nde kurs gören kadınlar tarafından açılan stand, sergilenen ürünlerle ilgi görürken, bu sene birincisi düzenlenen ve 13-17 Şubat tarihleri arasında ziyaretçilere kapılarını açan Güney Ege 1. Evlilik&Evlilik Hazırlıkları, Düğün, Çeyiz, Anne, Bebek Fuarı’nın 14 Şubat Sevgililer Günü’ne denk gelmesiyle, hediye almakta zorlananlara da alternatif yarattılar.

Fuarın ilk gününden itibaren ilgi gören standı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer ve CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe başta olmak üzere, Sosyal Güvenlik Muğla İl Müdür V. Ahmet Ekecan, Milas İlçe Müdürü Ömer Gülter de ziyaret ederek, el emeği-göznuru takı-tasarım, çini, resim ve diğer ürünleri ilgiyle incelediler.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat standı ziyareti sırasında; “Kadının elinin değdiği her şey işte bu kadar güzeldir. Sabır isteyen, emek isteyen bu işleri yapmak gerçekten hiç kolay değildir. Tam anlamıyla yetenek gerektiren bu ürünleri ortaya çıkarmak, sergilemek zor ancak beğenildiği zaman bütün yorgunlukların unutulduğu da bir gerçektir. Bu anlamda sizleri kutluyorum. Boş vakitlerini değerlendirmek, faydalı bir şeyler üretme adına gösterdiğiniz çaba, bir yandan da aile bütçenize katkı sunuyor.

Genellikle annelerimiz, kızlarına daha küçük yaşlarda çeyiz düzemeye başlarlar. Kızlarının evlilik çağına geldiğinde sandık dolusu nakış-dikiş ve diğer çeyizler, bir anlamda ailenin de yüzünü ağartan bir şeydir. Geçmişten günümüze kadar gelen bir geleneği de sürdürmekle kültürümüze de önemli bir katkı sunuyorsunuz. Sizleri gerçekten yürekten kutluyorum, elinize-emeğinize sağlık” diyerek, standdaki kadınları tebrik etti.

Standı ziyaret eden protokol üyeleri, hediye almayı da ihmal etmediler.

  

  

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık