Futbol hakemliğini değerlendirdi

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR

Futbol hakemliğini değerlendirdi

Spor Muhabiri Hüseyin Açar’ın hazırlayıp sunduğu Radyo Gözlem Spor Saati Programının 22 Mart Çarşamba günü konuğu Milas’ın eski futbol hakemlerinden İbrahim Kıymık oldu.

Muğla İl Hakemimiz İbrahim Kıymık 13 yıl futbol hakemliği yaptığını belirterek hakemliği sırasında yaşadığı bazı anıları da Spor Saati dinleyicileri ile paylaştı.

Futbol hakemliğinin zor bir meslek olduğunu vurgulayan eski futbol hakemimiz İbrahim Kıymık futbol hakemliğini maddi anlamda büyük bir getirisi olmadığını belitti.

Futbol hakemi olmak isteyen genç sporculara da hakemlik konusunda bilgilendirmelerde bulunan İbrahim Kıymık,  2017 - 2018 sezonunda Muğla ASKF’ye ya da Hakemler Derneği tarafından açılacak yeni hakem kurslarına katılarak hakemliğe adım atabileceklerini söyledi.

Muğla’da futbol hakemi sayısının yeterli olmadığını da söyleyen İbrahim Kıymık sayı yetersizliği nedeniyle kulüplerin alt yapı maçlarından bazılarının sadece 1 hakemle yönetilmesinin doğru olmadığını vurguladı.

 

Milas sporu da değerlendirildi

Eski futbol hakemlerimizden İbrahim Kıymık’ın konuk olarak yer aldığı Radyo Gözlem Spor Saati’nde Milas’ta ki spor kulüplerinin sportif çalışmaları da değerlendirildi.

Futboldan, salon sporlarına ve farklı spor dallarında başarılı sporcuların Milas adına çeşitli sportif yarışmalarda yarıştıklarını söyleyen İbrahim Kıymık Milas’ın en büyük eksikliğinin spor adına tesislerin beklenilen ölçülerde ve sayılarda olmadığını vurguladı.

“Yeni yapılacak spor tesisleri ile Milas’ın spordaki başarı çıtasını yükseltecektir” diyen futbol hakemimiz Milas adına yarışan tüm spor kulüplerini idarecilerini ve sporcularını kutlayarak sportif etkinliklerinde başarılar diledi.

Futbolda şampiyonluk mücadelesi veren ilçemizin Süper Amatör Küme Ligi takımı Yeni Milasspor’un 2016 - 2017 sezonunda son derece başarılı bir mücadele içinde olduğunu vurgulayan İbrahim Kıymık Yeni Milasspor Kulübüne Bölgesel Lig yolunda başarı dileklerini iletti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık