Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Gazeteciler: "diyarbakır Da Siirt Gibi İradeyi Ortaya Koymalı"

Siirt Valiliği, doğrudan temin ilanlarının Kamu İhale Kanunu’nun hükümlerinin öngördüğü şekilde BİK aracılığıyla gazetelerde yayınlanması gerektiğini dair genelge yayımlandı. Siirt Valiliği’nin aldığı yeni kararı değerlendiren Diyarbakır yerel basın temsilcileri, benzer uygulamanın Diyarbakır’da da yürürlüğe girmesine vurgu yaptı.

Gazeteciler: "diyarbakır Da Siirt Gibi İradeyi Ortaya Koymalı"
  • 15 February 2021, Monday 14:37

Yağmur ENSARİ (DİYARBAKIR YENİGÜN)

Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı ve Diyarbakır Söz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur, Siirt Valiliği'nin doğrudan temin ilanlarının Basın İlan Kurumu tarafından gazetelerde yayımlanması yönündeki kararın Diyarbakır’da uygulanmasının yerel basına nefes aldıracağını öne sürdü.

Diyarbakır’da bu konuda geç kalındığına vurgu yapan Başkan Öztimur, “Kamu kurum ve kuruluşlarına Diyarbakır Valiliği’nin tez elden özelliklede doğrudan temin olmak üzere alım ve ihalelerinin BİK üzerinden, il düzeyinde yazılı ve görsel yayın yapan organlara iletmelidir. Özellikle pandemi döneminde yaşanan ekonomik sıkıntılarda rahatlama sağlayacaktır. Diyarbakır Valiliği’nin irade ortaya koyması gerektiğini düşünüyorum. Diyarbakır adliyesindeki icra mahkemelerine dair kararların yerel gazetelerde yayınlanmasını bekliyoruz. Ulusal gazetelere gönderildiği zaman hem vatandaşlara külfet oluşturuyor hem de icra ilanının muhataba ulaşmasında sıkıntı yaşanıyor. Bu ve benzeri ilanlar yerel gazetelerde yayınlanırlarsa hem daha ucuz hem de vatandaşların daha kolay ulaşımı sağlanır" diye konuştu.

GAZETECİLER: "UYGULAMA GENELE YAYILMALI"

Bu arada Özgür Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Engin Öztürk uygulamanın Türkiye geneline yayılması gerektiğini belirtirken, Öz Diyarbakır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Özdemir ise, özellikle pandemi döneminde doğrudan temin yoluyla yapılan ihaleler ile bir yandan kamu zarara uğratılırken, diğer yandan gazetelerin en büyük geliri olan ihale ilanların azalmasına neden olduğunu söyledi.  Diyarbakır'da benzer bir karar alınmasını temenni eden Tigris Haber İmtiyaz Sahibi Ahmet Tanaman da "Bu uygulama hayata geçirilirse zor durumda olan yerel gazetelerin gelirlerini arttıracak ve yeni istihdamlara olanak sağlayacaktır” görüşüne yer verdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis