GAZİLER, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU…

Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi’nin düzenlediği programla öğrencilerle bir araya gelen gaziler, kahramanlık hikayelerini, anılarını ve gazilik, şehitlik unvanlarını anlattı.

GAZİLER, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU…
  • 25 September 2019, Wednesday 17:18

Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi, 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında gazileri okula davet ederek öğrencilerle bir araya getirdi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şube Başkanı Mehmet Sarban, Kore Gazisi Mehmet Karakuş ve Malül Gazi Emin Alaçam’ın katılım gösterdiği etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Okul öğrencileri daha sonra kürsüye gelerek, günün anlam ve önemine ilişkin şiirleri okudu. Davet için okul yönetimine ve öğrencilere teşekkür eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şube Başkanı Mehmet Sarban, yaptığı konuşmada dernek faaliyetlerini ve gaziler ile şehit yakınları için yapılan çalışmaları anlattı. Şehitlik, gazilik unvanlarının ne anlama geldiğini anılarından kesitler vererek anlayan Sarban, gelecek nesillerin şehitleri ve gazileri asla unutmamaları gerektiğine dikkat çekti.   

Sarban’ın ardından Kore Gazisi Mehmet Karakuş ve Malül Gazi Emin Alaçam da öğrencilere anılarını anlatarak soruları cevaplandırdı.

Gazilere katılımları için çiçek takdim ederek, teşekkür eden Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Ali Aktaş, “19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında okulumuza davet ettiğimiz Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sayın Mehmet Sarban, Kore Gazisi Sayın Mehmet Karakuş ve Malül Gazi Sayın Emin Alaçam davetimize icabet ederek bizleri onurlandırmış olup aynı zamanda öğrencilerimizle sohbet tadında ‘Gazilik Unvanı’nı ve anılarını paylaşmaları öğrencilerimizi hem mutlu etmiştir hem de öğrencilerimizin duygu dolu anlar yaşamalarına vesile olmuşlardır.
Değerli Gazilerimize teşriflerinden dolayı okulum ve şahsım adına şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Kendilerine sağlıklı uzun yıllar diliyorum.” diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık