“Geleceğimizi çalan FETÖ’den hesap sorulacak”

ÖNDER Haber -

“Geleceğimizi çalan FETÖ’den hesap sorulacak”

Türkiye Liseliler Birliği önderliğinde  401 lise, 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortak bildiri yayınladı. İmza sahibi liseler arasında ilçemizden Milas Dr. Sebahattin Akyüz Fen Lisesi, Milas Anadolu Lisesi, Milas Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi, Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milas Gürel Lök Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milas Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Milas Final Temel Lisesi ve Özel Milas Sınav Temel Lisesi de yeraldı.

“Geleceğimizi Çalan FETÖ’den Hesap Sorulacak” başlıklı bildiri metninde FETÖ’ye ait yurtların, dershanelerin, vakıfların, üniversitelerinin, özel okulların  bu hain kalkışmanın zeminini yarattığı belirtilerek, “Bu kapsamda, liselerimiz ve geleceğimiz için, başlatılan tüm operasyonların destekçisi ve takipçisiyiz. Hukuki süreçler sağlıklı işletilerek Türkiye’nin geleceğini belirleyen eğitim kurumlarının bu örgüt üyelerinden tamamen arındırılması gerekmektedir” denildi.           İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Sinop, Konya, Diyarbakır, Samsun, Bursa, Hatay gibi çok sayıda ilimizden Fen, Anadolu, Güzel Sanatlar, İmam Hatip ile Mesleki ve Teknik liselerden oluşan 401 imzalı ortak bildiri şöyle:

‘‘15 Temmuz 2016 Günü, Türkiye’nin birliğine ve varlığına yönelik gerçekleştirilmeye çalışılan Amerikancı-Fethullahçı darbe girişimini devletimizle, milletimizle, ordumuzla ve polisimizle alt etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’nin geleceğine kasteden bu terör örgütü temizlendikçe, Türkiye özgürleşecektir.

Bugün kökü kazınmaya başlanan bu alçak terör örgütünün suçları, açıkça ortaya serilmektedir. Yıllardır ülkemizin temeline dinamit gibi yerleştirdikleri, yurtları, dershaneleri, vakıfları, üniversiteleri, özel okulları bugün bu hain kalkışmanın zeminini yaratmıştır. Eğitim alanında inşa ettikleri kurumlarla, cumhuriyet eğitimini ve Atatürk’ü hedef almışlardır. FETÖ’nün eğitim kurumlarındaki tarihi; kopyalar, şifreler, çalıntı sorular tarihidir. Yıllarca meydanlarda, Fethullah dershanelerinin önünde bu büyük gerçeği haykırdık ve mücadeleyi yürüttük. Fethullah kurumlarının ipliğini pazara çıkararak, oyunlarını, şifrelerini deşifre ettik. Ailelerimizin fedakarlıklarını, liselerimizde, dershane sıralarında döktüğümüz teri, gelecek için kurduğumuz hayalleri gasp eden bu örgütle mücadele, Türkiye’nin geleceği açısından hayati önemdedir.

Bu kapsamda, liselerimiz ve geleceğimiz için, başlatılan tüm operasyonların destekçisi ve takipçisiyiz. Hukuki süreçler sağlıklı işletilerek Türkiye’nin geleceğini belirleyen eğitim kurumlarının bu örgüt üyelerinden tamamen arındırılması gerekmektedir. Türkiye’de, cumhuriyet eğitimini esas alan, milli, halkçı, parasız eğitim kurumları inşa edilmelidir. Bu kurumlar yükseltildiği sürece Türkiye’nin geleceğinden okulları yakıp yıkan bölücüler de, liselerde gericiliği körükleyen unsurlar da temizlenecektir.

Geleceğimizi, Türkiye’nin birliğine harç koyan ve bu örgüte karşı mücadele eden milletimizle birlikte ellerimize alacağız. Emeğimiz bizim olacak ve hayallerimizi özgürce yaşayacağız!

Türkiye Cumhuriyeti’ni gelmekte olan aydınlık, bağımsız günlerinde sırtlayacak olan bizler, liseleri aydınlatmak için mücadelemizi sonuna dek sürdüreceğiz!”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık