Milas ve Bodrum’da çıkan yangınlar korkuttu

ÖNDER Haber -

Milas ve Bodrum’da çıkan yangınlar korkuttu

Haftasonunda Milas ve Bodrum’da çıkan yangınlar endişe yarattı ... Bazı yangınların yerleşim yerlerine kadar yaklaşması, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu …

 

Milas’ta 3 dönüm

zarar gördü

İlçemiz Boğaziçi Mahallesi Ovadışı mevkiinde Cumartesi günü saat 16 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına 1 helikopter havadan, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Milas Grup Amirliği’nden 9 kişilik ekip 3 arazöz ile, Milas Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 9 işçi, 3 tekniker, 2 arazöz ile yazlıklarda ikamet eden 20 vatandaşın da desteğiyle karadan müdahalede bulunuldu.

Yaklaşık bir saatte kontrol altına alınabilen yangında 3 dönüm arazinin zarar gördüğü öğrenildi.

 

Bodrum’da makilik

alanda yangın

Bodrum’da evlerin yakınındaki makilik alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü.

Bodrum’un Bitez Mahallesi’nde, Cumartesi günü saat 22.15’te, evlere yakın makilik alanda, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Alevleri gören vatandaşlar, itfaiyeye bildirdi. Ayrıca dal parçaları ve su dolu kovalarla yangına müdahaleye başladı. Vatandaşların müdahalesi alevlerin ilerlemesini yavaşlattı. Bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaya başlamasıyla da yangın söndürüldü. Küçük bir alanda etkili olan ve evlere ulaşmadan önlenen yangının çıkış nedeni araştırılıyor. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

 

4 hektar zarar gördü

Bodrum’daki bir diğer yangın ise ormanlık alanda çıktı.

Yalı Mahallesi Alazeytin mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle bozuk ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyürken, bölgeden çıkan alevleri görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangına havadan 2 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı müdahale etti. Karadan ulaşımın olmadığı yangın bölgesinin çevresinde 5 arazöz, 4 itfaiye, 25 orman işçisi hazırda bekletildi. Yaklaşık 4 hektarlık bozuk ormanlık alanının zarar gördüğü yangın 2 saatlik çalışmanın sonucunda güçlükle kontrol altına alındı.

Çıkış sebebinin araştırıldığı yangında soğutma çalışmaları sürüyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık