Gelecek Partisi Milletvekili Selçuk Özdağ: “ERDOĞAN ERKEN SEÇİM YAPMAZ. SEÇİM KASIM 2027’DE”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde, yapılan ittifak gereği, CHP listesinden Muğla milletvekili olarak seçilmişti. Daha sonra CHP’den istifa ederek Gelecek Partisi çatısı altında görevini sürdürürken, en son Saadet partisiyle, parlamentoda grup kurabilmek için Saadet Partisi çatısı altında parlamentoda Grup Başkan Vekili olarak görevini sürdürüyor.

Gelecek Partisi Milletvekili Selçuk Özdağ: “ERDOĞAN ERKEN SEÇİM YAPMAZ. SEÇİM KASIM 2027’DE”
  • 04 September 2025, Thursday 15:53

Zaman zaman seçildiği il Muğla’ya gelen ve çeşitli ziyaretlerde bulunan Selçuk Özdağ, bugün de Milas’taki basın mensuplarıyla buluştu.

Parlamentodaki çalışmaları ve ülkenin son gündemlerine ilişkin görüşlerini de basın mensuplarıyla paylaşan Özdağ, daha önce de iki dönem AKP Milletvekilliği ve Grup Başkan Vekilliği yapmıştı. 32 yıldır parlamentoda mücadelesini sürdüren Özdağ, ‘ülkenin geldiği son durumu nasıl değerlendiriyorsunuz; erken seçim olacak mı?’ sorusu üzerine. “Erdoğan erken seçim yapmaz. Seçim Kasım 2027’de olur” dedi. Erdoğan’ın güçler ayrılığı ilkesine karşıt uygulamaları sonucu parlamentonun çalışamaz hale geldiğini ve etkinliğini kaybettiğinin altını çizen Özdağ, önümüzdeki seçimlere giderken muhalefetin mutlaka güçbirliği yapması gerektiğini, CHP’nin dışında, İYİ Parti-Vatan Partisi cephesinin tek çatı altında, Gelecek-Saadet-Deva’nın tek çatı altında seçime girmesi gerektiğini, kurulacak bu ortak cephe çalışması ile parlamentoda çoğunluğun elde edilebileceğini belirtti. AKP’nin sistemi tıkayan, Yüksek Seçim Kurulu, Anayasa Mahkemesi’ni dışlayan uygulamalarının önüne ancak böyle geçilebileceğini belirten Özdağ, “Bu gün ülkemizde ekonomik kriz yoktur, ülkenin kaynaklarının küçük bir azınlığa transfer sorunu vardır” dedi ve Erdoğan yönetiminin, demokrasinin bütün ayaklarını yavaş yavaş ve sistemli bir şekilde işlevsiz hale getirdiğini, özgür basının da İletişim Başkanlığı ve Basın İlan Kurumu aracılığıyla ağır ağır yok edildiğini söyledi.

MİLLETVEKİLİ TRANSFERLERİ AHLAKSIZLIKTIR..

Siyasi hayatta sıkça görülen ve başka partilerin oylarıyla seçilen kimi milletvekillerinin partilerinden istifa ederek başka partilere, son örnekleriyle AKP’ye geçmesinin bir siyasi ahlaksızlık olduğunu belirten Özdağ, bunun bir partiden seçilen Belediye Başkanlarının başka siyasi partilere geçmesinde de yaşandığını belirterek, olması gerekenin, istifa eden Milletvekili ve Belediye Başkanları’nın bağımsız kalması olduğunu belirterek, parti değiştirdikleri takdirde ilgili görevlerinden de istifa etmiş sayılması gerektiğini belirtti.

Siyasetteki deneyimlerinden çıkardığı en önemli derslerden birinin, siyaset yapanların, vatandaşların gözündeki ahlaki tutarlılık olduğunun altını çizen Özdağ, buna aykırı siyaset yapanların sonunun iyi olmadığını, vatandaşların bunu mutlaka iyi değerlendireceğini ve cezalandıracağını belirtti.

Parlamentodaki son iki yıllık dönemde yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Selçuk Özdağ, bu süre zarfında 22 kanun teklifi, 284 soru önergesi, 44 araştırma önergesi verdiğini ve bu süre zarfında 234 kez parlamento kürsüsüne çıktığını ve konuştuğunu belirtti.

“Bütün muhalefeti birleşip cephe kurmaya davet ediyorum” diyen Selçuk Özdağ, “Yoksa önümüzdeki seçimlerin artık hiçbir değeri kalmayacak” diye uyardı.

MUĞLA’NIN SORUNLARI

Dünyada dört mevsimin yaşandığı ender ülkelerden biri olan Türkiye’de bu özelliği en iyi yaşayan şehrin de Muğla olduğunu belirten Özdağ, Muğla’nın Antalya’dan sonra en fazla turizm gelirine sahip il olduğunu, ancak artık ekonomik ömrünü doldurmuş olan termik santrallerin kapanması gerektiğini, Muğla’da kömür çıkarılmasına son verilmesi ve güneş ve rüzgar gibi temiz enerji kaynaklarına yönelinmesi gerektiğini, özellikle Milas-Ören arasındaki ocakların feci halinin, Muğla’ya yakışmadığını belirtti.

Muğla’nın termik santrallere ihtiyacı olmadığını, Muğla’nın bir tarım ve turizm kenti olması gerektiğini belirten Selçuk Özdağ, “Ülkemizin Antalya’dan sonraki en büyük bacasız sanayi kenti Muğla’dır. Kömürle çalışan termik santraller bu imajı yıkıyor. Ayrıca, örneğin Geyik Barajı’ndaki suyun üçte ikisini kullanıyor. Oysa bir turizm kenti olan Muğla’nın en çok ihtiyacı olan şey su’dur. Muğla’nın bu su sorunu, mutlaka devletin katkısıyla ortadan kaldırılmalıdır” dedi. Özdağ ayrıca, Antalya, Muğla gibi turizm merkezlerinin özellikle yaz aylarında nüfusu 3-4 kat artmasına rağmen, İller Bankası’ndan diğer iller gibi pay aldığını, bunun büyük bir hata olduğunu, turizm nedeniyle artan nüfusun ihtiyaçlarını da gözeterek, buna göre ödenek ayrılması gerektiğini belirtti.

Ve, Muğla’nın turizm sezonunun en fazla 5 ay olduğunu, oysa taşıdığı doğal ve tarihi güzellikler ve eşsiz koyları nedeniyle bunun 8-9 aya kadar çıkarılması için özel destekleri hakettiğini belirtti.

Muğla’nın yollarının da bu turizm sezonlarında kesinlikle yetmediğini, yolların mutlaka üç gidiş üç gelişli olması gerektiğini ve batar çıkar yollara ihtiyacı olduğunu belirten Özdağ, Ören yolunun da mutlaka bir an önce yapılmasını, aksi takdirde pek çok kazaya neden olduğunu ve olacağını kaydetti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık