Gençler için güzel bir uygulama “EVDE KAL SPORSUZ KALMA”

Muğla Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü İnstagram üzerinden Spor Okulu açtı.

Gençler için güzel bir uygulama “EVDE KAL SPORSUZ KALMA”

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce tüm dünyayı ve ülkemizi tehtit altına alan Corona Virüs Salgını ile okulların tatil edilmesi ve çocukların dışarıya çıkamaması nedeni ile İnstagram üzerinden Spor Okulu açıldı.
Çocuk ve gençlerin Hafta içi  belirlenen gün ve saatte instagram üzerinden canlı yayınla katılacağı, spor okulunun sonunda tüm katılımcılara Online Katılım ve Başarı Belgesi verileceği belirtildi.
Bu gün ilk antrenmanın gerçekleştirildiği İnstagram Spor okulunu 473 kişi canlı olarak takip etti. Türkiye de ilk defa gerçekleştirilen İnstagram Spor okulu Virüs tehlikesi devam ettiği sürece çocuk ve gençlerin evde bulunduğu dönemde devam edecek. İnstagram Spor çalışmaları ile çocukların evde sıkılmamalarını ve sosyal medya hesaplarını faydalı bir şekilde kullanmaları hedefleniyor. İnstagram üzerinden Pazartesi-Salı ve Perşembe günü saat 11:15-12:00 arasında canlı olarak gerçekleşecek olan spor okuluna çocuk ve gençler,cep telefonlarından, tabletlerinden yada bilgisayar üzerinden girebilecekler. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Uzmanı Özden Çilek tarafından verilen eğitimlere değişik zamanlarda branş antrenörlerinin de  katılımı ile farklı antrenmanların çocuk ve gençlere sunulacağı belirtildi.
Türkiye de ilk defa gerçekleştirilen İnstagram Spor Okulu ile Virüs tehlikesi nedeni ile evlerinden çıkamayan genç ve çocukların spordan uzaklaşmaması için projeyi hayata geçirdiklerini belirten Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman; "hedefimiz bu süreçte evde kalan çocuk ve gençlerimizin spordan uzaklaşmamaları, düzenli ve planlı bir şekilde egzersizlerle formda kalmalarını hedefledik. Bu bağlamda en zor dönemde bile sporun hayatımızda ki önemine vurgu yapmak istedik. Geri dönüşler ve İnstagram spor okuluna katılım ne kadar haklı olduğumuzu bize gösterdi" dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık