Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

"Gençliğe hitabedeki şartlar oluştu"

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen fener alayının ardından halka seslenen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Maalesef bugün bizi yönetenler bunu en içten ve kararlı şekilde hissetmiyorlar. Bazı suni gündem yaratma gayretlerindeki heyecanlarını bugün maalesef bu bayramda göremiyoruz.” diye konuştu.

Milas Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl olduğu gibi bugün de fener alayı düzenledi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu, CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve Milas halkının katılımıyla gerçekleştirilen fener alayında, coşku ve heyecan dorukta yaşandı.

Ellerinde bayraklarla sokaklara dökülen Milas halkı, şehirde uzun bir yürüyüş yaptı. Bu sırada evlerinin pencerelerine ve balkonlarına Türk bayrakları asan vatandaşlar, fener alayına katılan protokolü ve halkı selamladı. Renkli  görüntülere sahne olan fener alayı, Atapark’ta sona erdi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, fener alayı sonrasında Atapark’ta günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulundu.

 

“HERAKAT VE ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MÜZİK PROGRAMLARINI İPTAL ETTİK”

“Cumhuriyeti ve Atatürk'ü yüreğimizin en derinlerinde hissetmemiz, bu büyük bayramı yaşatma konusundaki kararlılığımız ve bu akşam Milas sokaklarında yürüyerek ve balkonlardan bayrak ve el sallayarak Cumhuriyet bağlılığını ve kararlılığını gösteren herkese yürekten teşekkür ediyorum.” Diyerek sözlerine başlayan Başkan Tokat, sınır ötesi harekat ve şehitler veriliyor olmasından dolayı müzik programlarını iptal ettiklerini söyledi.  

Tokat, “Her şey 'Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz' cümlesi ile başladı. İstiklalimizi ve ulus olarak kaderimizi en derinden etkileyen cümle bu cümleydi. Ve bugün hala 96.'sını bu kararlılıkla bu yürekle ve bu coşkuyla kutluyorsak iste bu cümleye borçluyuz. Bağımsızlığımızı ve milli egemenliğimizi bu cümleye borçluyuz. Cumhuriyet bizim en değerli varlığımız, Cumhuriyet Bayramı en büyük bayramımızdır. Çünkü uygarlık tarihinin yarattığı en iyi yönetim şeklidir.” diyerek cumhuriyetin önemine dikkat çekti.

Cumhuriyetin kolay kurulmadığına vurgu yaparak cumhuriyetin korunması gerektiğini söyleyen Tokat, “Cumhuriyet masa başında kurulmamıştır, sokakta bulunmamıştır. Emperyal güçler, içerideki hain kalkışmalar, bunlar gerçekten enerjimizi ve gücümüzü çok yıpratmıştır ama bunun yanında işi zor kılan bir nokta daha vardır. Bir yandan düşmanla, bir yandan iç hainlerle mücadele sürerken Atatürk bir yandan da kendi yol ve dava arkadaşları ile de mücadele etmek zorunda kalmıştır. Çünkü Atatürk, saltanatın ve hilafetin kaldırılmasında, Cumhuriyet ilanında yalnız kalmıştır. Yol arkadaşları bile Atatürk'e büyük direnç göstermiştir. Bu önemli devrimle bu Cumhuriyet rejimiyle tanışabilmemiz için Atatürk mecliste bizzat kendi arkadaşlarına 'belki bazı kafalar kesilecektir' demek zorunda kalmıştır. Cumhuriyet kolaya gelmemiştir. Cumhuriyeti damarlarımızın en uç noktasına kadar hissederek hak ederek geldik ve bu amaçla korumak zorundayız.” diye konuştu. 

"Kafamızı kuma gömmeye gerek yok. Cumhuriyeti kuranların iradesine ve cumhuriyetin değerlerine sahip çıkalım.” diyerek Atapark’taki kalabalığa seslenen Tokat, cumhuriyetin büyük tehditler altında olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “İçten ve dıştan büyük tehditler altında. Atatürk'ün gençliğe hitabesindeki şartlar oluşmuş durumda. Onun için Atatürk'e ve atalarımıza karşı borcumuz çoktur. Cumhuriyeti yaşatmalıyız, geliştirmeli ve demokratikleşmeliyiz ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma noktasında cumhuriyete katkı vermek zorundayız.. Şimdi cumhuriyeti yürekten hissetmeden, onu en büyük bayram olarak kutlamadan cumhuriyeti geliştiremeyiz. Maalesef bugün bizi yönetenler bunu en içten ve kararlı şekilde hissetmiyorlar. Bazı suni gündem yaratma gayretlerindeki heyecanlarını bugün maalesef bu bayramda göremiyoruz. Keşke Kurtuluş Savaşı'nı Yunan kazansaydı diyenleri el üstünde tutanlarla biz cumhuriyete aynı pencereden bakmıyoruz. Biz Atatürk gençleriyiz. Biz cumhuriyetin değerini bilen insanlarız m atamıza ve onun yol arkadaşlarına vefa duyan insanlarız. Cumhuriyet bayramını en büyük değerimiz be en büyük bayramımız olarak görüyoruz. Halk olarak da öyle kutlamaya çalışıyoruz. Şunu Ataparktan haykırıyorum: Cumhuriyet meşalesi asla sönmez, Mustafa Kemaller asla tükenmez.”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık