Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Girgin: “Bu bütçe iktidarın veda bütçesidir!”

​​​​​​​2022 Bütçesi Görüşmeleri, önceki gün TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bütçeyi sunuşuyla başladı. 26 Ekimde Bakanlık görüşmeleri ile devam edecek olan bütçe çalışmaları 1 ay sürecek ve 26 Kasım’da Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeler tamamlanacak. Aralık ayında ise 2022 Bütçesi Meclis Genel Kurulunda görüşülecek. Girgin bütçe sunumunda usul üzerine söz aldıktan sonra, bu bütçenin iktidarın veda bütçesi olduğunu söyledi.

Girgin: “Bu bütçe iktidarın veda bütçesidir!”
  • 22 October 2021, Friday 10:10

BÜTÇE 2022’DE DAHA ÇOK VERGİ VE ZAMMIN HABERCİSİ

Girgin şunları söyledi:

“2022 Bütçesi iktidarın tükeniş ve çöküşünün belgesidir.

Bütçe 2022’de iktidarın iflasının bugünden ilanıdır.

2022’de vatandaş 240 Milyar Lira faiz ödeyecek, bu yetmeyecek bütçe 278 Milyar lira açık vereceği için de sırtına daha çok vergi binecek, zam yağmuruna tutulacak.

Katılımcı, eşitlikçi, emek ve doğa dostu bir bütçeyi halkımızın desteği ile biz yapacağız.”

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ CANLI YAYINLANMALIDIR

“Vatandaşlarımızın canlı olarak, bütçeyle ilgili, kendileriyle ilgili ne olup bittiğini görme hakları var. Öncelikli olarak, bu bütçenin bütçe süresi boyunca canlı olarak yayınlanmasını talep ediyorum”

BÜTÇE REVİZE EDİLMELİDİR

“Bütçe hazırlıklarının başladığı dönem ile şu an geldiğimiz nokta arasında dağlar kadar fark var. Daha görüşmeler başlamadan bütçe güncelliğini yitirdi, dolar aldı başını gitti, hayat pahalılığı arttı yani bütçenin yeniden revize edilerek Plan ve Bütçe Komisyonuna gelmesinde fayda var.

FUAT OKTAY’A SORDU: ATANMIŞ BİR MEMUR OLARAK ANA MUHALEFET PARTİSİ LİDERİNE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMANIZI KINIYORUM

Girgin, Fuat Oktay’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu hakkında açtığı davayı da hatırlattı ve şunları söyledi:

“Genel Başkanımızın son derece meşru ve haklı olarak "Bu düzenin illegal isteklerine destek vermeyin." Çağrısını atanmış bir devlet memuru olarak, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı hakkında suç duyurusuna dönüştürdünüz.  Bu tutumunuzu doğru bulmuyorum, eleştiriyorum, kınıyorum. Anayasa'nın 137'nci maddesi diyor ki “Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez..." Genel Başkanımız bunu ifade etti ama buna bile tahammülünüz yok. Hiçbiriniz çıkıp da bizim illegal hiçbir işleyişimiz olmadı demediniz, bu ayıp da size yeter!”

Girgin’in açıklamalarına AKP-MHP sıralarından tepkiler yükselirken, Komisyon Başkanı da mikrofonunu kapattı. Ancak Girgin konuşmasını tamamlayıncaya kadar sürdürdü.

Editör: Celal DURGUN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis