Girgin : EÜAŞ’a ait zeytinlikler bölge halkına verilsin

CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e Yatağan ve Milas’taki EÜAŞ’a ait maden sahalarında bulunan zeytinlikleri sordu.

Girgin : EÜAŞ’a ait zeytinlikler bölge halkına verilsin

Girgin, yazılı soru önergesinde, “2015 yılında yapılan özelleştirmelerden sonra, Yatağan ve Milas’taki EÜAŞ’a ait maden sahalarında bulunan zeytinliklerin ilaçlaması, budanması, arasının sürülmesi, kısacası her türlü bakımı yapılmakta mıdır?” ve “Bu zeytinliklerden elde edilen ürünler hangi süreçlerden geçerek, nasıl değerlendirilmektedir?” diye sordu.

ZİRAAT ODALARININ İKTİSADİ İŞLETMELERİNE DEVRİ DÜŞÜNÜLÜYOR MU?

Hafta içinde Yatağan Ziraat Odası ziyaretinde konunun gündeme geldiğini belirten Girgin, Yatağan ve Milas’ta kömür sahalarında bulunan zeytinliklerin EÜAŞ’a ait olduğunu ve Bakanlığa “parselasyonu yapılan zeytinliklerin, bölgedeki köylülere satılması ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?” diye sorduklarını belirtti.

Girgin “Özelleştirmenin yapıldığı 2015 yılından bugüne kadar, bu zeytinliklerden, ne kadar ürün elde edildiğini, bu ürünlerden ne kadar gelir elde edildiğini” de sorduklarını belirtti. Ayrıca “bu zeytinliklerin Yatağan ve Milas Ziraat Odaları’na bağlı iktisadi işletmelere, işletme hakkı devri yapılması yönünde bir çalışma olup olmadığını” da sorduklarını söyledi.

Editör: Tülay SÜKÜN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık